Hoe Iliad online herladen

Er zijn verschillende opties om Iliad online op te laden: direct vanaf de officiële website, vanaf smartphones en tablets, of door automatisch herladen.

Een van de meest recente operators die in Italië is gekomen, bekend als Iliad, is erg populair geworden in het hele land en steeds meer gebruikers kiezen voor deze nieuwe oplossing. Maar hoe kan ik Ilias aanvullen? Ondanks het feit dat het profiel van dit bedrijf sterk afwijkt van dat van de traditionele telefoonoperators die in Italië actief zijn, zoals het ontbreken van een app en een klein aantal verkooppunten, is het opladen een vrij eenvoudige operatie.

Iliad online opladen: hoe doe je dat

De eenvoudigste oplossing om Iliad op te laden is online: maak gewoon verbinding met de website van de operator, typ het telefoonnummer in dat je wilt opladen, selecteer vervolgens het bedrag en bevestig door op de knop “opladen” te klikken.Er zijn verschillende bedragen beschikbaar op de Iliad-website voor online herlaadbeurten, variërend van minimaal €5 en hoger, vijf bij vijf, tot €50.

Als u eenmaal hebt bevestigd dat u wilt herladen, wordt er een scherm geopend waar u kunt kiezen uit twee verschillende betaalmethoden: een MasterCard-creditcard of een Visa-kaart. Prepaid debetkaarten zijn ook aanvaardbaar, zolang zij maar tot een van deze twee circuits behoren. Zodra alle kaartgegevens zijn ingevoerd, inclusief code, naam van de kaarthouder, vervaldatum en CVV-code, klikt u op de opwaardeerknop. Als de gebruikte kaart een 3D Secure-optie heeft, stuurt het systeem via sms een numerieke code naar uw mobiele telefoon om de betaling te bevestigen: deze bevestiging moet worden gedaan door de code in te tikken op het scherm van uw computer.

Automatisch herladen

Om Iliad automatisch te herladen, kiest u gewoon een betaalmethode van uw lopende rekening of creditcard, zodat u niet hoeft te onthouden om de handeling te herhalen telkens wanneer u het aanbod van de operator vernieuwt. Om dit type optie in te stellen, moet u naar de site gaan en inloggen vanuit uw persoonlijke ruimte, waarbij u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoert. U kunt ook uw inloggegevens opvragen als u ze bent vergeten. Zodra u in uw privégedeelte bent, moet u de gewenste betaalmethode kiezen, de relevante gegevens invoeren en de optie voor automatische betaling selecteren.

Iliad opladen vanaf smartphones en tablets

Hoe laad ik Iliad op vanaf een ander apparaat dan een computer? De procedure is vergelijkbaar met die van de PC, aangezien, zoals vermeld, deze operator geen specifieke app heeft. U moet in ieder geval toegang krijgen tot de website van het Franse bedrijf door een van de browsers voor netwerktoegang te gebruiken die op uw apparaat zijn geïnstalleerd, of het nu Chrome of Safari is. U moet dan verbinding maken met de site door uw gegevens in te voeren, op dezelfde manier als voor toegang vanaf een PC. Op de pagina die opent, kunt u uw nummer invoeren, het bedrag dat u wilt opwaarderen en de betalingswijze. Als de opwaardering succesvol is, stuurt Iliad u een bevestigings-sms.

Andere manieren om Iliad op te waarderen

Als u Iliad op een andere manier wilt opwaarderen dan via het netwerk, kunt u persoonlijk naar een Simbox gaan, waar u met een creditcard kunt betalen, of naar een Sisal- of Lottomatica-winkel, waar u ook met contant geld kunt betalen.