Hoe kom je te weten wie je WhatsApp Status heeft gezien

Met de nieuwe functie kun je te weten komen wie je Status op WhatsApp bekijkt. Dat is heel eenvoudig, volg gewoon enkele eenvoudige instructies

De nieuwe statussen op WhatsApp hebben de gebruikers verdeeld. Velen vonden de pop-up foto’s en video’s om andere contacten te informeren over wat we aan het doen zijn, een functie die erg lijkt op Instagram Stories, niet leuk. Andere gebruikers kunnen onze foto’s zien en er eventueel commentaar op leveren.

Op dit moment heeft de functie nog niet veel positieve meningen opgeleverd. Zozeer zelfs dat de messaging-app gebruikers de mogelijkheid heeft gegeven te kiezen tussen de nieuwe versie van de Staten en de oude met eenvoudige tekst: “Ik slaap”, “Ik ben bezig” enzovoort. Sommige gebruikers hebben echter waardering voor de nieuwigheid die hun aanwezigheid op de applicatie interactief en vriendelijk kan maken. Als we tot deze groep gebruikers behoren, kunnen we ook nagaan wie van onze vrienden en familieleden de status op WhatsApp heeft gezien. Zoals we al zeiden, net als op Instagram of Facebook, stelt de nieuwe WhatsApp-functie Status gebruikers in staat om video’s en foto’s te delen die slechts 24 uur duren. Na deze tijd zal de inhoud niet langer beschikbaar zijn voor onze contacten. Net als bij Instagram en Snapchat is het mogelijk na te gaan wie onze WhatsApp-foto of -video in de loop van 24 uur heeft bezocht. Om dit te doen, open je de WhatsApp-applicatie en ga je naar het gedeelte Status en klik je op de foto of video die je hebt gedeeld. Naar beneden scrollen opent een lijst die aangeeft welke van onze contacten de door ons geplaatste inhoud hebben bekeken. Dit is praktisch identiek aan wat we op Instagram doen om te controleren wie ons verhaal heeft gezien. Makkelijker dan dat.