Hoe kunt u uw Sky-abonnement opzeggen

Wilt u weten hoe u uw Sky-abonnement opzegt? Lees dit artikel!

Een abonnement op betaaltelevisie is eenvoudig, maar opzeggen kan vaak ingewikkeld zijn als u niet de juiste procedures volgt. Veel mensen gebruiken een Sky-abonnement om naar sport, premières van films en exclusieve tv-series te kijken. Maar hoe zeg je Sky op? De procedure is niet ingewikkeld, maar u moet wel de instructies naar de letter volgen, die verschillen naargelang het type opzegging: er is de Sky-opzegging binnen 14 dagen, de opzegging na 14 dagen en de natuurlijke afloop van het contract.

De opzegging binnen 14 dagen

Dit type Sky-opzegging ontstaat wanneer u zich kort na het tekenen van het abonnementscontract bedenkt. Om precies te zijn, kunt u binnen 14 dagen annuleren. In dit geval kunt u kosteloos en zonder extra kosten opzeggen, als u het abonnement telefonisch of via het web hebt afgesloten.

De opzegging door Sky na 14 dagen

Het herroepingsrecht, na 14 dagen, vervalt. Volgens de wet is het echter nog steeds mogelijk om uw abonnement op te zeggen vóór de natuurlijke vervaldatum van uw contract, door een Sky-opzeggingsformulier in te vullen. Indien u echter hebt gekozen voor een contract met een minimumduur, die meestal gelijk is aan 24 maanden, moet voor een vervroegde beëindiging een boete worden betaald. Daarom is het altijd een goed idee om duidelijk te zijn over het type contract dat u hebt afgesloten.

Opzeggen bij natuurlijk aflopen

Aan het einde van een abonnementscontract kunt u beslissen of u het al dan niet wilt verlengen. In dat geval kunt u gewoon vragen om niet te verlengen. Uiteraard moet u de decoder en andere apparatuur die u als onderdeel van uw abonnement in bruikleen hebt gekregen, weer inleveren.

Kosten van het opzeggen van Sky

Het opzeggen van een Sky-abonnement kan kosten met zich meebrengen. Zoals gezegd, zijn er geen kosten als u binnen 14 dagen na inschrijving opzegt. Als er daarentegen meer dan twee weken zijn verstreken, schiet Bersani te hulp met een decreet, volgens hetwelk de kosten 11,53 euro zullen bedragen. Op voorwaarde natuurlijk dat het bedrijf geen boetes oplegt, in gevallen waarin het contract met een minimumduur was vastgesteld.

Hoe kan Sky in dit geval worden opgezegd? U zult een boetebedrag moeten betalen, dat kan oplopen tot het totale bedrag van de tijdens het contract genoten kortingen. In deze gevallen moet u het formulier invullen en per aangetekende brief of per PEC verzenden, met een opzegtermijn van ten minste 30 dagen, samen met uw identiteitsbewijs. Hetzelfde geldt voor deactivering bij natuurlijke afloop: deactivering kost € 11,53. Het annuleringsverzoek moet de code van de klant bevatten, de gegevens van de persoon aan wie het abonnement is uitgeschreven, een indicatie van het soort annulering.

Online of telefonisch annuleren

De online annulering van Sky is mogelijk voor alle soorten technologie die wordt gebruikt, waaronder online, door het formulier rechtstreeks vanaf de website van het bedrijf in te vullen. Klik gewoon op het juiste venster en voer uw Sky ID in, volg dan stap voor stap de instructies. Voor de telefoondienst is er een speciaal nummer, 02 917171, dat 7 dagen per week en 24 uur per dag een automatische antwoorddienst biedt.