Hoe je Amazon Prime abonnement opzeggen

Als je wilt weten hoe je je Amazon Prime abonnement opzegt, lees dan dit artikel!

De Amazon Prime-dienst is erg handig als u vaak op het gelijknamige platform koopt, omdat u de bestelde artikelen dan zonder verzendkosten en binnen één dag ontvangt en toegang hebt tot films en tv-series van Prime Video. Maar wegens gebrek aan gebruik of omdat u op een bepaald moment niet meer geïnteresseerd bent, is het belangrijk om te weten hoe u Amazon Prime kunt opzeggen. Dit is een vrij eenvoudige procedure, die varieert afhankelijk van of u een gratis proefperiode hebt geactiveerd, of dat u hebt besloten de jaarlijkse vergoeding te betalen.

Amazon Prime opzeggen na het activeren van de proefperiode

Het opzeggen van uw Amazon Prime-abonnement na het activeren van de proefperiode is eenvoudig. Allereerst moet u naar de Amazon website gaan en inloggen door rechtsboven op “Accounts en lijsten” te klikken. Zodra u bent ingelogd, voert u uw e-mailadres en wachtwoord in en gaat u terug naar “Accounts en lijsten” zonder erop te klikken: er wordt een vervolgkeuzemenu geopend, van waaruit u toegang krijgt tot het gedeelte “Mijn Amazon Prime”. Zodra u de actie hebt bevestigd, door nogmaals op de knop “Niet verdergaan” te klikken, bent u klaar en is uw Amazon Prime terugtrekking voltooid. Dus, vanaf de datum waarop de proefperiode afloopt, wordt uw abonnement niet verlengd en worden u geen kosten in rekening gebracht. Uiteraard betekent dit dat u aan het einde van deze periode geen gebruik meer kunt maken van de diensten van Amazon Prime. Als u zich voor het einde van de proefperiode bedenkt, kunt u natuurlijk nog steeds een abonnement nemen en de jaarlijkse kosten betalen.

U hoeft zich alleen maar opnieuw aan te melden, terug te gaan naar “Mijn Amazon Prime” en op “Abonnement voortzetten” te klikken. Als u aan het einde van de proefperiode van gedachten verandert, gaat u terug naar “Mijn Amazon Prime” en opent u de dienst via een link die bovenaan de pagina verschijnt met de tekst “Klik hier om u aan te melden” en volgt u de aangegeven procedure.

Amazon Prime opzeggen na aanmelding

Als u het jaar- of maandabonnement hebt geactiveerd, kunt u Amazon Prime opzeggen, de procedure verandert dan een beetje. U moet nog steeds inloggen op de site, vervolgens met uw muis over “Accounts en lijsten” rechtsbovenaan de pagina gaan en “Mijn Amazon Prime” selecteren uit het drop-downmenu. Tot nu toe gaat alles goed. Ga nu naar het gedeelte “Abonnement beheren” en klik op de knop Abonnement beëindigen. Vervolgens verschijnt er een bericht op de spotter dat de procedure voor het opzeggen van Amazon Prime is voltooid. Er zal ook een e-mail worden gestuurd naar het e-mailadres waarmee u zich hebt aangemeld, waarin staat dat de Amazon Prime-annulering succesvol was.