Hoe je abonnementen uit de App Store opzegt

Van Spotify tot Netflix, er zijn een aantal abonnementsdiensten waarop je je op je iPhone of Mac kunt abonneren, hier lees je hoe je je abonnement opzegt

Je hebt je met je iPhone of iPad aangemeld voor een gratis proefperiode van een abonnementsdienst. Zoals Netflix of Spotify. Hoe kunnen we ons abonnement opzeggen voordat de betaalde periode ingaat? Het is heel eenvoudig, en het kost maar een paar klikken om het te doen.

Nu zijn er verschillende Apple apparaten waarmee we ons kunnen abonneren. Naast de klassieke iPhone en iPad kun je je ook aanmelden met je Mac en zelfs Apple TV. Maar de dienst waarop wij ons abonneren voldoet niet altijd aan onze verwachtingen. En het abonnement opzeggen is het enige wapen dat ons ter beschikking staat. Gelukkig is het op Apple-apparaten heel eenvoudig, volg gewoon onze gids.

iPhone en iPad

Laten we beginnen met de procedure die we in de praktijk moeten brengen als we een iPhone of een iPad bezitten. Voor tablets en smartphones zijn de stappen hetzelfde. Eerst moeten we het toestel nemen en naar het Instellingen gedeelte gaan. Het is gemakkelijk te herkennen, het is degene gemarkeerd door het tandwielpictogram. Zodra de Instellingen sectie geopend is, moeten we klikken op de iTunes en App Store entry. En selecteer dan Apple ID. Op dit punt zal ons worden gevraagd ons wachtwoord of onze vingerafdruk in te voeren, afhankelijk van het beveiligingssysteem dat we hebben gekozen. Doe dit en er wordt een nieuw venster geopend. Door op ons account te klikken, komen we op de pagina met de lijst van actieve abonnementen in onze Apple account. Een betaalde dienst opzeggen is eenvoudig. Klik op de naam en selecteer “abonnement opzeggen” in het pop-upmenu, bevestig de handeling en u bent klaar.

Mac

De stappen zijn een beetje anders als u een abonnement op uw Mac hebt. Eerst moeten we naar iTunes. De app is gemakkelijk te herkennen aan het icoontje van de muzieknoot. In iTunes zoeken en selecteren we het onderdeel Store binnen onze muziekbibliotheek. In de winkel zoekt u in de rechterkolom naar de vermelding Account en klikt u erop. Scroll omlaag in de lijst naar Abonnementen beheren. Om een betaalde dienst te verwijderen, klikt u er gewoon met uw muis op en selecteert u “abonnement opzeggen” in het pop-upmenu.

Apple TV

Op Apple TV kunnen we ons ook abonneren op abonnementsdiensten, zoals Netflix. Maar hoe schrijven we ons uit? Eerst moeten we naar de instellingen van onze smart TV gaan. Van daaruit selecteren we Accounts en gaan dan naar het onderdeel Abonnementen beheren. Kies het abonnement dat u wilt verwijderen en klik op de optie Abonnement verwijderen. Bevestig de operatie en je bent klaar.