De automatisering van beeldschermwerk

Eerst heeft de IT-sector geholpen om processen in de industrie steeds verder te automatiseren, nu automatiseert zij zichzelf. Op onze microsite Channel Focus vindt u de nieuwste trends en technologieën op dit gebied.

Robotic Process Automation, communicatiebots en event-getriggerde IT-administratie geven vorm aan de digitalisering van morgen. Maar heeft het onderwerp het MKB al bereikt in termen van klanten en partnerlandschap? Welke projecten hebben in de praktijk bijzonder grote efficiëntiewinsten opgeleverd? Waar liggen de natuurlijke grenzen van het automatiseringspotentieel?

De antwoorden op deze vragen kunt u vinden in de Channel Focus op “Software Automation”. Het is duidelijk dat automatiseringsbots of chatbots niet als “digitale slaven” aan het werk zijn, en als menselijke banen door hun gebruik worden gerationaliseerd, moet dit worden geboekt onder “vooruitgang”, die hoe dan ook niet te stoppen is.

Niettemin blijven er voorlopig ook nog enkele fundamentele vragen open: Passen bots echt in de standaard licentiemetriek voor menselijke gebruikers? Bedrijven als SAP, die sterk met deze kwestie te maken hebben, hebben al gereageerd en maken een onderscheid tussen menselijke gebruikers en “digitale toegang”. Waarschijnlijk zal geen enkele softwareleverancier vroeg of laat om dit onderwerp heen kunnen.

U kunt hierover alles te weten komen op onze huidige microsite op het kanaal focus “Software Automation”.