Technisat wil met digitaliseringscampagne de crisis door

Teruggrijpend op de verdere uitschakeling van analoge televisiesignalen in 2010 wil Technisat in het kader van de digitaliseringscampagne “Hallo Digitale TV” samen met de vakhandel de verkoop van digitale ontvangers stimuleren.

Met de digitaliseringscampagne “Hallo Digitale TV” verdedigt Technisat zich tegen de dreigende inzinking van de consumptie. “Het jaar 2009 zal zeker een grote uitdaging worden voor de CE-industrie,” zegt Udo Knauf. De verkoopdirecteur van Technisat hoopt echter op een aanzienlijke omzetstijging door de verkoop van digitale tv-ontvangers op het gebied van DVB-T, kabel en satelliet. De achtergrond: de publieke omroepen spelen al enige tijd met het idee om volgend jaar hun analoge programma’s af te schaffen. Hoewel er op dit moment geen zekerheid bestaat, is het zeker dat 18 miljoen Duitse huishoudens hun TV-signaal nog analoog ontvangen. Voor het geval dat, aldus Knauf, het nu zaak is om “de onvermijdelijke installatieachterstand en beschikbaarheidsknelpunten te voorkomen”.

In april wil Technisat echt van start gaan. De campagne “Hallo Digitale TV” moet het publiek bewust maken van het onderwerp met een eigen website, advertenties, inserts, brochures, flyers en tv-spotjes. Daarnaast is er een “digitale check” en een cashback-campagne voor eindgebruikers.

Voor Knauf is de vakhandel “een centraal onderdeel van onze campagne”. Deelnemende partners krijgen PoS-materiaal, mailingtemplates, give-aways en speciale startpakketten. Bovendien is voor mei en juni een roadshow langs talrijke grote steden gepland om dealers over het thema digitalisering op te leiden.

Voorwaarde voor deelname is een geldige aanvullende overeenkomst voor de distributie van Premium Line-producten. Geïnteresseerde dealers kunnen zich tot 31 maart bij Technisat registreren. Klik hier om naar de sectie gespecialiseerde handel te gaan.