ASG breidt Cloudfactory uit tot universele orchestration suite

Na de aankoop van Visionapp Cloudfactory heeft softwarefabrikant ASG het product technologisch geïntegreerd en uitgebreid in zijn portfolio. Als gevolg hiervan zouden complexe cloud-infrastructuren nu eenvoudiger te bouwen, te bedienen en te monitoren moeten zijn.

De Cloudfactory is oorspronkelijk ontwikkeld door Visionapp. In april nam Allen Systems Group (ASG) de Duitse leverancier over. Het Amerikaanse bedrijf heeft zijn cloudplatform, dat is ontworpen als een modulair systeem, nu volledig geïntegreerd in zijn portfolio.

Gelijktijdig zegt ASG het product uit te breiden tot een uitgebreide orchestration suite die verschillende technologieën ondersteunt en waarmee vrijwel elke applicatie kan worden geautomatiseerd en als dienst kan worden aangeboden.

Integratie in ASG’s automation suite

Met de upgrade heeft de softwarefabrikant Cloudfactory geïntegreerd in zijn Enterprise Automation Management Suite (EAMS). Dit maakt het naar verluidt eenvoudiger om complexe cloudomgevingen te bewaken en te beheren. “Cloudfactory maakt het eenvoudig om IT-infrastructuur te plannen, in te zetten, te controleren en te optimaliseren,” legt Arthur Allen, CEO en oprichter van ASG, uit. “Onze modules staan garant voor een snelle en eenvoudige creatie, implementatie en beheer van cloudomgevingen.”

Aan de Cloudfactory “NextGen” heeft ASG onder meer een Amazon-achtige gebruikersinterface toegevoegd, waarmee de selfservicefuncties worden uitgebreid. Bovendien kunnen diensten uit private en publieke clouds nu worden samengevoegd. Volgens de provider wordt Cloudfactory wereldwijd door meer dan een half miljoen bedrijven gebruikt. Daarnaast maken dienstverleners gebruik van het platform.

De innovaties van Cloudfactory “NextGen” in detail:

  • Monitoring van complexe, hybride cloudomgevingen: Geïntegreerde dashboards stellen gebruikers in staat om in één oogopslag gepersonaliseerde clouddiensten te bekijken. Beheerders kunnen naar verluidt profiteren van een cloud-meta-CMDB (database voor configuratiebeheer) om onderling verbonden hybride cloud-platforms te beheren.
  • Flexibiliteit in cloudbeheer: integratie met ASG’s Enterprise Automation Management Suite (EAMS) biedt automatisch extra computer- of opslagbronnen in cloudomgevingen zodra een vooraf gedefinieerd capaciteitsniveau is bereikt.
  • Amazon-achtige gebruikersinterface en dienstencatalogus: De gebruikersinterface is ontworpen om het voor gebruikers gemakkelijker te maken clouddiensten aan te vragen en te beheren. De toegangsrechten van gebruikers zijn gebaseerd op hun respectieve rollen binnen het bedrijf.
  • Investeringsbescherming voor desktopinfrastructuur: Cloudfactory integreert technologieën voor de levering van toepassingen van leveranciers zoals Microsoft, Citrix, VMware en Quest.
  • Betere IaaS-functionaliteit: Klanten kunnen vrij de virtualisatietechnologie kiezen. Alle gangbare hypervisors, zoals VMware ESXi, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V en KVM, kunnen worden gebruikt. Met Zimory Cloud Management en de open source software openQRM biedt Cloudfactory verschillende beheertools voor infrastructuurdiensten (IaaS). Daarnaast worden concepten als het HP Cloudsystem, de vBlocks van de VCE Company en het Flexpod Datacenter, ontwikkeld door Cisco en Netapp, ondersteund.

?