Bridgerton: Shonda Rhimes praat over de toekomst van de tv-serie

De enorm succesvolle tv-serie Bridgerton wordt nu besproken door Shonda Rhimes: al het nieuws over de komende seizoenen

Het door Shonda Rhimes gecreëerde Bridgerton-universum heeft fans in vervoering gebracht, en zij vragen zich nu af hoe de toekomst van de tv-serie eruit zal zien. Shonda Rhimes beantwoordde de vragen en onthulde haar intenties voor de toekomst in een interview met Variety, waarin ze ook sprak over het afscheid van de hertog van Hastings, gespeeld door Regé-Jean Page.

Het eerste seizoen was een groot succes en het tweede seizoen zou al in 2022 kunnen komen, maar het zal zeker niet het laatste zijn. Rhimes legt in een interview met Variety uit dat ze door wil gaan met het verhaal en dat ze al een duidelijk idee heeft van het aantal seizoenen dat nog moet komen. De Shondaland oprichter, die succesvolle series als Grey’s Anatomy opnieuw heeft gemaakt, onthulde ook de redenen voor het elimineren van het personage van Page, wiens verhaallijn eindigde met het eerste seizoen. Het tweede seizoen van Bridgerton gaat over Anthony, de oudste van de Bridgerton broers en zussen, en zijn romance met nieuwkomer Kate Sharma.

Bridgerton: Hoeveel seizoenen nog

In seizoen één bracht Bridgerton fans in vervoering met de romance tussen Daphne, de oudste dochter van de machtige familie, gespeeld door Phoebe Dynevor, en de vrijgezelle hertog van Hastings, Regé-Jean Page. De twee lijken elkaar niets te bieden te hebben, maar hun aantrekkingskracht is onmiskenbaar en er ontwikkelt zich een gevoel dat moeilijk te smoren zal zijn.

Na de ontknoping van de zeer succesvolle serie heeft Netflix al de komst van een tweede seizoen aangekondigd, maar de rebelse hertog van Hastings zal afwezig zijn. Rhimes heeft onthuld dat de hoofdpersoon in plaats daarvan Anthony zal zijn, de oudste van de Bridgerton broers, en zijn liefdesverhaal met een nieuwkomer in de cast. De Shondaland oprichter onthulde ook hoeveel seizoenen ze van plan is te maken van Bridgerton, dat al is verlengd voor vier seizoenen. De machtige familie bestaat uit acht broers en zussen, dus het idee is om acht seizoenen te maken, elk gericht op een andere hoofdpersoon en hun liefdesleven.

Bridgerton: komt de hertog van Hastings terug?

Het personage van de hertog van Hastings heeft fans gefascineerd, die niet blij waren om hem te zien verdwijnen uit seizoen één. Rhimes heeft haar keuze echter gerechtvaardigd en legt in een interview met Variety uit dat het haar idee was om een televisieserie te schrijven die elk seizoen een gesloten verhaallijn heeft.

Hierom was het vertrek van acteur Page onvermijdelijk, ook al leverde zijn rol in de serie hem een Emmy-nominatie op en de waardering van fans. Page zei ook dat hij maar voor één seizoen had getekend, waardoor er geen ruimte meer was voor hem om terug te keren, hoewel fans hoopten op een cameo.

Het lijkt erop dat Page het aanbod om terug te keren in de serie heeft afgeslagen, aangezien zijn rol hem een nieuwe filmcarrière heeft bezorgd, maar de universums die Shondaland heeft gecreëerd zijn onvoorspelbaar en een terugkeer is momenteel uitgesloten.