Bridgerton 2 castrevolutie: wie vertrekt, wie komt

Een geliefde acteur verlaat de show, maar er zijn er nog veel meer op komst: hier is het laatste nieuws over de Shondaland tv-serie.

Na het ongelooflijke succes van het eerste seizoen, keert Bridgerton terug met nieuwe afleveringen. Het wordt een heel ander hoofdstuk, met een nieuwe verhaallijn, personages om te ontdekken, en een deels vernieuwde cast.

Alle seizoenen zijn geïnspireerd op de literaire saga geschreven door Julia Quinn. Het eerste seizoen draaide om de liefde tussen Daphne en de hertog van Hastings, gespeeld door Regé-Jean Page. De acteur won het publiek voor zich in een handvol afleveringen en was een van de meest verwachte acteurs van het tweede seizoen, maar zoals aangekondigd door Lady Whistledown, zal de hertog van Hastings niet terugkeren. De beslissing komt niet onverwacht, want we weten dat de hoofdrolspeler van het tweede seizoen Burggraaf Anthony zal zijn, gespeeld door Jonathan Bailey. Daphne blijft in het verhaal en helpt haar broer een betere vrouw te vinden. De pensionering van de hertog laat bij iedereen een bittere smaak na, want iedereen was op hem gesteld geraakt. Maar er zullen enkele interessante nieuwe toevoegingen zijn aan de cast. Hier is wie ze zijn.

Bridgerton 2: nieuwe acteurs en personages

In het tweede seizoen krijgen we vijf nieuwe personages te zien, gespeeld door Charithra Chandran, Simone Ashley, Shelley Conn, Rupert Young en Calam Lynch.

Zoals gezegd wordt het hoofdpersonage van het tweede seizoen Burggraaf Anthony Bridgerton, die op zoek is naar een vrouw en liefde. Anthony begint Edwina, gespeeld door Charithra Chandran, het hof te maken.

Tegelijkertijd heeft de Burggraaf echter gevoelens voor haar zus Kate Sharma, gespeeld door Simone Ashley, een actrice die te zien was in Sex Education en andere tv-series.

Shelley Conn zal de rol spelen van de moeder van de zussen, Lady Mary Sharma. In het verleden was zij het middelpunt van een schandaal dat Londen in zijn greep hield. Dit verhaal zal opnieuw de revue passeren in Bridgerton 2.

Rupert Young zal Jack spelen, een jonge telg uit de Londense koninklijke familie die de Bridgertons in contact brengt met andere rijke families in de stad. Dit personage komt in de romans niet voor, maar is toch nuttig om het verhaal dynamischer te maken.

Ten slotte zal Calam Lynch Theo Sharpe spelen, een arbeider die strijdt voor de rechten van iedereen. Maar het is nog niet bekend welke rol hij precies zal spelen in de serie.

Kortom, het wordt een constante aaneenschakeling van nieuwe kennissen en schandalen, in perfecte Bridgerton-stijl.

Wanneer komt Bridgerton 2 uit

De afgelopen weken circuleerde er een foto op sociale media van acteur Luke Newton en toen werd er gesproken over de start van de opnames, maar in werkelijkheid zijn de opnames nog niet begonnen.

De vertragingen zijn te wijten aan de pandemie. Naar verwachting zullen de opnames in mei beginnen in Londen en andere delen van het Verenigd Koninkrijk. Nieuwe afleveringen zouden uiterlijk eind 2021 of begin 2022 kunnen verschijnen. Intussen bieden Netflix en andere streamingplatforms veel Bridgerton-achtige tv-series aan.