3 series vergelijkbaar met Gossip Girl: hier is waar je ze kunt kijken

Tieners, roddel en romantiek: dat zijn de ingrediënten van de serie.

Gossip Girl is een van de succesvolste tv-series van het nieuwe millennium: het kenmerkte de jaren 2000 om vele redenen. In de eerste plaats was het een van de eerste tv-series waarin nieuwe technologieën, met name sociale netwerken en blogs, een cruciale invloed hadden op de dynamiek van het plot.

De show vertelt het verhaal van een groep vrienden, en vooral van twee beste vriendinnen, Serena en Blair. Er is geen tekort aan roddels en geruchten, verspreid door de mysterieuze ‘Gossip Girl’. De serie is gebaseerd op de gelijknamige romans van Cecily von Ziegesar en bestaat uit zes seizoenen, uitgezonden in Italië van 2008 tot 2014. Het is een echt tienerdrama, een genre dat veel verschillende nuances kan hebben. In Gossip Girl valt een glossy, romantische setting op, met geen tekort aan liefdesverhalen die tv-serie geschiedenis hebben geschreven, zoals dat tussen Chuck en Blair. Om nog maar te zwijgen over de invallen van Gossip Girl, wat alles nog boeiender maakt. Hoewel het een ongebruikelijke serie is, zijn er een aantal vergelijkbare series op streamingplatforms.

Series vergelijkbaar met Gossip Girl: Bridgerton op Netflix

Gossip Girl-fans zullen veel overeenkomsten vinden in Bridgerton, een andere hitserie op tv. De film debuteerde op 25 december op Netflix en heeft in slechts enkele weken record kijkcijfers bereikt. De serie is het resultaat van een miljoenendeal tussen het platform en de productiemaatschappij Shondaland, eigendom van de beroemde Amerikaanse producer Shonda Rhimes.

Het gaat om een romantische kostuumserie die zich afspeelt in Londen en draait om het verhaal van de familie Bridgerton. Het eerste seizoen concentreert zich op de liefde tussen haar oudere zus Daphne en de hertog van Hastings. Maar er is één belangrijk element dat deze serie en Gossip Girl gemeen hebben, en dat is de aanwezigheid van een mysterieuze figuur die roddels verspreidt in de stad. Kortom, de twee series hebben veel gemeen, dus er zit niets anders op dan ze te kijken en de aangrijpende gebeurtenissen te volgen.

Bridgerton is beschikbaar op Netflix. Voorlopig is het eerste seizoen beschikbaar, maar het tweede seizoen is al in de maak.

Control Z op Netflix

Vanuit Londen vliegen we naar Mexico, met de tv-serie Control Z. Het tienerdrama is bedacht door Carlos Quintanilla en ontwikkeld door Lemon Studios voor Netflix. Het speelt zich af binnen een middelbare school, waar een hacker dreigt de geheimen van de leerlingen bloot te leggen, en vooral die van Sofia, de hoofdpersoon. Geleidelijk aan kiest de hacker zijn slachtoffers: de eerste is Isabela, het populairste meisje op school. Net als in Gossip Girl zijn de protagonisten erg jong en wordt hun privacy in gevaar gebracht door een mysterieus maar zeker gevaarlijker personage. In tegenstelling tot de twee tv-series is deze wel heel erg een thriller.

Control Z is beschikbaar op Netflix.

Love, Victor op Disney+

De derde serie is Love, Victor en is beschikbaar op het Star-kanaal van Disney+. Het is een spin-off van de film Yours, Simon en concentreert zich op het leven van Victor Salazar, een student aan de Creekwood High School. Hij is op een reis van zelfontdekking.

Dit zijn slechts enkele van de vele tv-series die zich richten op jonge mensen en hun problemen, net als Gossip Girl.