3 TV-series vergelijkbaar met Downton Abbey

Downton Abbey is een van de populairste historische en kostuum tv-series, maar er zijn er meer die erop lijken: hier zijn 3 must-see titels om te kijken op streaming

Geliefd bij zowel publiek als critici, Downton Abbey is een Britse tv-serie die tot 2016 in Italië werd uitgezonden en zich afspeelt in Engeland. De zes seizoenen, die in 2019 werden gevolgd door een film, zijn te zien op Amazon Prime Video en vertellen het verhaal van de aristocratische familie Crawley.

Het verhaal speelt zich af op het fictieve landgoed van Downton Abbey, in Yorkshire, tussen 1912 en 1926. Het plot wordt in gang gezet door het zinken van de Titanic, waarbij James Crawley, de neef van de graaf, en zijn zoon Patrick, de twee rechtmatige erfgenamen van het landgoed Downton Abbey en de bruidsschat van de gravin, het leven verliezen. Deze gebeurtenis zal de dramatische gebeurtenissen op gang brengen die het rustige en adellijke leven van de familie Crawley en haar bedienden zullen verstoren. Downton Abbey is ongetwijfeld een van de meest bejubelde historische kostuum tv-series van de laatste jaren, maar niet de enige. Hier zijn 3 must-see titels.

Bridgerton

Arristocraten, hofbals, hofmakerijen, debuten in de maatschappij en vooral spannende verhalen over liefde, verraad en achterbaksheid. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de Amerikaanse tv-serie Bridgerton, die in 2020 op Netflix debuteerde. Net als Downton Abbey zijn we in Engeland, maar het verhaal speelt zich af in de Londense high society in de eerste decennia van de 19e eeuw. Het verhaal begint met Daphne, de oudste dochter van de Bridgerton familie, die debuteert in de high society en vastbesloten is een goede echtgenoot te vinden. Het tweede seizoen is in productie en zal zich richten op het verhaal van Anthony Bridgerton, een van Daphne’s broers. Seizoen drie en vier zijn ook aangekondigd.

Victoria

Victoria is de perfecte tv-serie om iets van de sfeer terug te halen waar we in Downton Abbey van hielden. De plot van deze Britse TV-serie speelt zich af in het Engeland van de 19e eeuw en draait om Koningin Victoria, wier zeer lange regeerperiode bekend staat als het Victoriaanse tijdperk. In het eerste seizoen zien we Victoria op 18-jarige leeftijd de troon bestijgen, nog onervaren in het beheren van zo’n groot rijk. Het tweede en derde seizoen bevatten aangrijpende rechtbankcrisissen, fragiele internationale betrekkingen en zelfs echtelijke en familiale moeilijkheden. De tv-serie ging in première bij La Effe en is nu te zien op Now Tv, Sky en Infinity.

Peaky Blinders

Downton Abbey en Peaky Blinders lijken in veel opzichten op elkaar: het zijn allebei Britse tv-series, dramatisch en zich afspelend in het Engeland van begin 20e eeuw. De verhalen zijn verschillend, maar even spannend. De hoofdrolspelers van Peaky Blinders zijn de Shelby broers, Thomas en Arthur, veteranen van de Eerste Wereldoorlog en vastbesloten om naam te maken in de criminele wereld van Birmingham. In afwachting van de release van het zesde en laatste seizoen, dat zal worden gevolgd door een film (nog een overeenkomst met Downton Abbey!), kunt u de eerste vijf seizoenen bekijken op Netflix en Amazon Prime Video.