3 series om te kijken als je Bridgerton leuk vond

Na het kijken van de openbaring-serie van Netflix is het tijd om de draad te volgen: hier zijn enkele vergelijkbare titels om te kijken op streaming.

Bridgerton is de tv-serie die het vakantieseizoen markeerde: uitgebracht op Netflix op 25 december, had het een recordaantal weergaven in slechts een paar dagen. Dit resultaat was deels verwacht, aangezien de show het eerste van vele projecten is die voortvloeien uit de miljoenendeal tussen het streamingplatform en Shondaland, het bedrijf van de beroemde Amerikaanse producer en showrunner Shonda Rhimes.

Bridgerton is erin geslaagd om in slechts een paar dagen een publiek aan zich te binden dankzij een mix van winnende elementen die we ook in andere beroemde series en romans aantreffen: er is de mysterieuze verteller van wereldse gebeurtenissen zoals in Gossip Girl, er is een familie bestaande uit verschillende maar verwante zussen zoals in Little Women, er is de Engelse high society van vroeger die doet denken aan de romans van Jane Austen, een vleugje van de stijl van Sofia Coppola’s Marie Antoinette, en ook verschillende punten van reflectie, zoals de rol van de vrouw in de maatschappij en daarbuiten. Dit zijn slechts enkele van de kwaliteiten van de TV-serie die draait om de liefde tussen Daphne en de Hertog van Hastings. Wie de tv-serie heeft uitgespeeld en op deze voet verder wil, heeft keuze te over. Hier zijn enkele vergelijkbare titels.

Downton Abbey op Amazon Prime Video

De tv-serie speelt zich af in het fictieve graafschap Downton Abbey en vertelt het verhaal van de high society en in het bijzonder de familie Crawley. Het begint na het zinken van de Titanic in 1912, waarbij enkele leden van de familie het leven verliezen. Hun rijkdom blijkt te worden geërfd door hun neef Matthew, een advocaat in Manchester, een figuur die de hele familie in de problemen brengt.

Nowton Abbey is net als Bridgerton een kostuumserie en speelt zich af tijdens het bewind van George V, terwijl Bridgerton zich afspeelt tijdens de Regency Era (begin 1800). Het verhaal wordt op een boeiende manier verteld en dit en andere kenmerken hebben ertoe geleid dat de show talrijke prijzen en lofbetuigingen heeft ontvangen. Ook koningin Elizabeth en Kate Middleton zouden fan zijn van de serie.

Downton Abbey is beschikbaar op Prime Video.

Belgravia op Epix

Belgravia is een gekostumeerde miniserie gebaseerd op de gelijknamige roman van Julian Fellows. Het speelt zich af in het begin van de negentiende eeuw en begint op 15 juni 1815, wanneer de hertogin van Richmond een bal organiseert waarvoor zij de hele Engelse aristocratie uitnodigt. Voor velen zal het echter de laatste kans zijn om zich te amuseren, want de volgende dag vindt de bloedige Slag bij Waterloo plaats. Aan romantische intriges, overdadige kostuums, roddels en klassenstrijd geen gebrek in de serie, die fans van Bridgerton en Downton Abbey zeker zal bekoren.

Belgravia is nog niet in Italië gearriveerd, maar is wel beschikbaar op enkele buitenlandse platforms, zoals Epix.

Gossip Girl op Netflix

De derde en laatste tv-serie (maar de lijst is nog lang) die liefhebbers van intriges, mysteries en roddels wellicht zal aanspreken, is Gossip Girl. Hier vinden we de moderne versie van de mysterieuze schrijfster Miss Whistledown of Bridgerton. Ze is een blogger wiens identiteit niemand kent, en ze heeft een geestig en pittig commentaar op wat er gaande is, maar bovenal onthult ze de geheimen van haar groep kennissen uit haar online dagboek.

Gossip Girl is een eigentijdse versie van Bridgerton en is beschikbaar op Netflix.