Instagram, nieuwe effecten voor boomerangvideo’s: hoe ze werken

De boomerangvideo’s in Instagram Stories zijn verbeterd met nieuwe effecten: er zijn vier nieuwe functies. Dit is wat je met je content kunt doen

De boomerang is een van de vele functies die Instagram biedt. Het is speciaal ontworpen voor degenen die graag hun verhalen delen en stelt je in staat om mini-video’s te maken waarin dezelfde actie wordt herhaald in een lus voor een paar seconden. De Story kan vervolgens worden versierd met stickers en GIF’s of vergezeld gaan van een liedje, gekozen uit de nummers die beschikbaar zijn op de app.

Het resultaat is echt leuk en pakkend, zozeer zelfs dat de boemerang in de loop der tijd veel bekendheid heeft gekregen en nu een van de meest populaire functies van Instagram Stories is. Als je ook graag je content creëert met dit effect, is er opwindend nieuws voor je: het platform zal 4 nieuwe modi introduceren, beschikbaar voor alle Android- en iOS-apparaten tegen januari 2020. Het nieuws komt slechts enkele weken na de introductie van Layout, en zal helpen de mogelijkheden van Stories te verrijken.

Nieuw op Instagram: de nieuwe effecten voor boomerangs?

In het najaar van 2019 introduceerde Instagram Layout, de functie waarmee je fotocollages kunt plaatsen in je Stories. Het is een echte revolutie, die na lange tijd de behoeften heeft bevredigd van veel gebruikers, die tot dan toe waren aangewezen op externe apps om meerdere foto’s te combineren in één Story.

Nu is er nog een nieuwtje en het is gericht op liefhebbers van de beroemde boemerangs: binnen een paar weken komt er een update waarmee je effecten kunt toepassen op de beroemde looping mini-clips. Concreet zijn er vier functies: SlowMo, Echo, Duo en Trimming.

SlowMo is een modus waarmee je de boemerang kunt vertragen alsof hij in slow motion is; Echo, daarentegen, past de zogenaamde motion blur toe, het effect dat een lichtspoor creëert achter de persoon of het object in beweging dat in de video wordt gefilmd; Duo transformeert de film in een lus door hem voor te stellen met een soort gedigitaliseerde graphics, waardoor puur de esthetiek van de video in handen komt; Trimming, tenslotte, verlengt de lengte van de film met een paar seconden. De details zijn nog niet bekend, maar om toegang te krijgen tot de effecten moet je een nieuw verhaal starten en de Boomerang-modus kiezen. Van daaruit worden de vier opties gepresenteerd om video’s boeiender te maken.

Instagram communiceert het nieuws met een tweet

Alle nieuwe functies werden officieel gepresenteerd in een tweet door Instagram. De gepubliceerde tweet bevatte ook een GIF die kort een van de nieuwe boemerang-effecten presenteerde. De tekst heeft het alleen over de eerste drie functies, “? SlowMo ? Echo ?♀️ Duo. Boomerang heeft een aantal creatieve nieuwe effecten die u zullen doen uitroepen “yeah!”. Probeer ze vandaag allemaal uit.” Over de vierde functie, Trimming genaamd, is nog niets officieel bekend.