Instagram, nu duren Stories langer dan 15 seconden

Instagram werkt zijn algoritmes bij om de limiet van 15 seconden voor video’s die in Stories worden gepost te verwijderen, hier is hoe je de nieuwe functie kunt gebruiken

Tot nu toe moest je, als je Instagram Stories wilde posten die langer dan 15 seconden duurden, je toevlucht nemen tot trucs die op de een of andere manier de limieten konden “overschrijden” die door het sociale platform in handen van Facebook werden opgelegd.

De laatste tijd zijn echter steeds meer gebruikers de functie gaan gebruiken om live evenementen of shows te posten, en Instagram heeft besloten om het maximale aantal seconden dat aan video’s in Stories wordt gewijd, uit te breiden. Op die manier zal het gemakkelijker en directer zijn om meer “volwaardige” Verhalen te delen en niet noodzakelijk beperkt te blijven tot een handvol seconden. Zoals we zo dadelijk zullen zien, zal de hele operatie slechts enkele seconden in beslag nemen en de gebruiker niet dwingen nieuwe procedures te leren. Vergeleken met het verleden zullen Stories in feite altijd op dezelfde manier blijven werken, zowel bij het publiceren als bij het “consumeren” van de Story.

Hoe maak je een Story zonder tijdslimiet

Zoals we al hebben vermeld, zijn er geen bijzondere handelingen die je moet uitvoeren om een video te publiceren in Stories zonder tijdslimiet. Het enige wat u hoeft te doen is een nieuw verhaal maken en de opnameknop zo lang ingedrukt houden als u wilt.

Hoewel de opname onbeperkt is, betekent dit niet dat er maar één verhaal wordt gemaakt: de lengte van de gepubliceerde verhalen zal altijd 15 seconden zijn. Dit betekent dat als u een video van 52 seconden maakt, er vier Stories worden aangemaakt, waarvan de laatste slechts 7 seconden lang is.

Hoe langer de video, des te langer het uiteraard duurt om hem te laden, en des te meer dataverkeer er wordt verbruikt. Een niet te vergeten of te onderschatten aspect. Er zij aan herinnerd dat ons verhaal zonder tijdslimiet nog steeds in verschillende segmenten zal worden gepubliceerd om het delen niet te zwaar te maken. In de praktijk zullen onze volgers ons verhaal opgedeeld zien in verschillende delen die ze comfortabel kunnen blijven bekijken zonder bepaalde onderbrekingen.

De nieuwe Unlimited Stories-functie op Instagram is uitgebracht in zowel de iOS-versie van het sociale medium als de Android-versie. Het kan zijn dat je deze nieuwe Stories-functie nog niet op je smartphone ziet, omdat Instagram bezig is met een geleidelijke release op de verschillende accounts. Om ervoor te zorgen dat je de nieuwe videofunctie in je Stories krijgt, is het advies zoals altijd om naar de App Store of Google Play Store te gaan en je Instagram-app te updaten.