Instagram, de nieuwe test: posts met muziek

Na Stories en Reels kunnen binnenkort ook gewone Instagram-posts vergezeld gaan van muziek: hier zijn de details van de lopende test

Muziek is klaar om Instagram binnen te vallen. Hoewel het sociale netwerk in sommige landen mensen al de mogelijkheid heeft gegeven om gebruik te maken van de enorme bibliotheek van liedjes, lijkt de tijd rijp voor een verdere stap vooruit, waarbij de zeven noten worden toegevoegd aan een ander element waarvan muzikaal commentaar tot nu toe is uitgesloten.

Gebruikers van het platform hebben al enige tijd de beschikking over miljoenen liedjes die rechtstreeks door het sociale netwerk worden aangeboden als onderdeel van hun content creation tools. Createurs, van professionals tot beginnende gebruikers, hebben carte blanche in het gebruik ervan: met korte fragmenten van een handvol seconden kunnen ze zowel de belangrijkste momenten in Stories benadrukken als, meer recent, de Reels karakteriseren die dagelijks worden gedeeld. Binnenkort kan hetzelfde systeem echter ook worden toegepast op het type publicatie dat het meest door leden wordt gebruikt, namelijk posts, waardoor het uiterlijk van deze posts een complete revolutie ondergaat.

Instagram, hoe posts met muziek werken

De functie waarmee posts met muziek kunnen worden gepubliceerd, wordt momenteel getest door een kleine groep gebruikers over de hele wereld. De betrokkenen kunnen het nieuwe menu vinden in de stappen die gewoonlijk worden gevolgd voor het maken van berichten, d.w.z. afbeeldingen en korte video’s die in de hoofdfeed worden weergegeven.

Als alles goed gaat, zal het binnen de sectie mogelijk zijn om het gekozen nummer voor uw inhoud te identificeren en te selecteren, hetzij vanaf de lijst of met behulp van het speciale zoekveld. Als alle stappen zijn voltooid, verschijnt de post met muziek, zoals gebruikelijk, zowel op je eigen pagina als op de startpagina van gebruikers die je profiel volgen.

Gelijkaardig aan wat al gebeurt in Reels, zal Instagram in een paar tikken de mogelijkheid bieden om te zoeken naar gepubliceerde posts waarin hetzelfde nummer wordt gebruikt. Er is ook een andere handige functie: door op de speciale knop te tikken, kun je doorgaan met het creƫren van nieuwe originele inhoud, direct gebruikmakend van het nummer waar je naar luistert.

Instagram, als de posts met muziek aankomen

Zoals hierboven vermeld, is de functie die de associatie tussen muziek en Instagram posts voorstelt nog in overweging bij het ontwikkelingsteam dat, zodra de tests zijn afgerond, de sterke punten en problemen zal moeten beoordelen voordat het beslist over het definitieve lot; er zijn veel nieuwe functies waar het sociale netwerk aan werkt, zoals de “