Dating apps: hier zijn de populairste

Als je op zoek bent naar een zielsverwant of nieuwe mensen wilt ontmoeten, lees dan dit artikel. Je vindt hier een gedetailleerde lijst van de beste dating apps om te downloaden.

Dating apps zijn een geweldige manier om steeds meer mensen te ontmoeten en nieuwe banden te smeden; in het technologische tijdperk hoef je niet langer te vertrouwen op vrienden en kennissen om nieuwe mensen te ontmoeten en, waarom niet, misschien wel je zielsverwant. Dating apps zijn ontworpen om je in contact te brengen met potentiële partners die anders nooit de liefde zouden vinden omdat ze ver van je gebruikelijke vriendenkring liggen. Ontdek met Libero Tecnologia wat de beste dating apps van dit moment zijn en maak je klaar voor je volgende relatie!

Top 5 beste dating apps

In tegenstelling tot hun voorgangers zoals websites en chatrooms, zijn moderne dating apps veel veiliger en betrouwbaarder, en worden ze in de meeste gevallen bezocht door mensen die echt in een stabiele liefdesrelatie willen stappen. De laatste jaren hebben steeds meer Italianen besloten een dating app te gebruiken om de liefde van hun leven te vinden. Maar hoe maak je een keuze uit de honderden beschikbare apps? Hier is een lijst van de beste dating apps!

1. Tinder

Als je op zoek bent naar een beetje plezier en nieuwe mensen wilt ontmoeten zonder al te veel verplichtingen, dan is Tinder zeker iets voor jou. De app is een van de populairste ter wereld en zijn sterke punten liggen in zijn eenvoudige en intuïtieve matching systeem. Zodra je je hebt geregistreerd bij Tinder, zal het algoritme je een reeks profielen tonen waarin je geïnteresseerd zou kunnen zijn: veeg naar links om de gebruiker af te wijzen, of veeg naar rechts om hem leuk te vinden, en om meer over iemand te weten te komen klik je op zijn profielfoto en lees je een korte bio. De app is gratis, maar heeft ook een reeks betaalde functies via een Tinder Plus-abonnement, waarmee je je weergaven kunt vergroten.

2. Lovoo

Lovoo is een andere toonaangevende app voor het ontmoeten van de liefde. Zodra u de gratis registratie hebt voltooid, zal de app u een lijst van mensen voorstellen die u positief kunt beoordelen (hartje-toets) of die u als oninteressant kunt afwijzen (X-toets). Als u twijfelt, kunt u op hun foto tikken en hun profiel bezoeken, de andere foto’s zien die zij hebben geüpload en meer details lezen. In het menu onderaan de pagina kunt u uw zoekopdracht ook aanpassen door bijvoorbeeld geslacht, leeftijd en geografisch gebied aan te geven. Lovoo staat je ook toe om 3 gratis chatverzoeken per dag te sturen; voor onbeperkte verzoeken en extra functies moet je je abonneren op Lovoo Vip.

3. Meetic

Meetic is een zeer populaire dating app, die verschilt van de anderen in dat het u toestaat om uw profiel aan te passen en heeft betere interactie tools. Zodra je je hebt geregistreerd, moet je een paar persoonlijke vragen beantwoorden waardoor andere mensen je beter leren kennen, waarna het algoritme een lijst van mensen voorstelt die je kunt beoordelen: naast de groene knop om een minnaar leuk te vinden en de rode x om een minnaar af te wijzen, kun je de paarse bliksemschicht selecteren om liefde op het eerste gezicht aan te geven.

4. Happn

Happn is een dating app voor echte dromers. De software is ontworpen om de mensen te vinden die u in de loop van de dag ontmoet: zolang u beiden klant bent van deze app, kunt u met behulp van de GPS-tracker het profiel selecteren van degenen die uw belangstelling hebben, zelfs al is het maar voor de korte tijd van een metrorit. Deze zeer originele app biedt ook de mogelijkheid om met gebruikers te chatten, zelfs als ze elkaar niet mogen, om een spraakbericht te sturen of zelfs een liedje: dankzij Happn zeg je vaarwel tegen gemiste kansen.

5. Bumble

Bumble is een zeer innovatieve app die speciaal voor vrouwen is ontworpen. In tegenstelling tot andere apps is een eenvoudige match niet voldoende om een chat te starten: als er een compatibiliteit is, kan alleen de vrouw de eerste stap zetten, waardoor het risico van opdringerige vrijers en vervelende verzoeken geëlimineerd wordt. Daarnaast is deze app niet alleen bedoeld voor liefdesdating, maar gezien de bredere zoekfuncties ook bedoeld voor het aangaan van vriendschappelijke of professionele relaties.

Andere datingapps

Naast de klassieke datingapps die hierboven zijn genoemd, zijn er ook een aantal apps ontwikkeld speciaal voor homoseksuele gebruikers. Grindr is een van de populairste apps in de LGBT-wereld en is bedoeld voor mannen die op zoek zijn naar partners van hetzelfde geslacht. De roze tegenhanger van Grindr is ongetwijfeld Only women, dat wordt gebruikt door vrouwen en meisjes die op zoek zijn naar een vrouwelijke partner. De werking van deze apps is vergelijkbaar met die van elke andere dating app.