Wat is een scrummaster?

Scrum Masters zijn verantwoordelijk voor het leiden en managen van complexe projecten in Scrum, een agile methodologie en framework. De primaire verantwoordelijkheden van een Scrum Master zijn onder meer ervoor te zorgen dat het ontwikkelingsteam op koers blijft voor ontwikkelingsmijlpalen, terwijl ook het lopende werk wordt beoordeeld om ervoor te zorgen dat de Scrum-groep zich aan de beste praktijken houdt.

Een Scrum Master heeft ook de taak om zowel degenen die direct binnen een Scrum-team betrokken zijn als degenen die door het werk van het Scrum-team worden beïnvloed, te helpen de Scrum-theorie, praktijken, regels en waarden te begrijpen.

Een Scrum Master is een voorstander van de Scrum-theorie en het werk van het Scrum Master-team, en probeert voortdurend veranderingen teweeg te brengen in een organisatie die de productiviteit, kwaliteit en efficiëntie van het Scrum-team verhoogt en tegelijkertijd het rendement van het bedrijf verhoogt. op investering (ROI) als resultaat van het werk van het Scrum Team.

Dagelijkse sprints en de rol van de Scrum Master daarin

In een scrum werkt een team typisch aan sprints, dit zijn ontwikkelingscycli van twee weken met korte dagelijkse stand-up meetings waarin de scum master de snelle 5 tot 10 minuten durende meeting leidt. Elk teamlid krijgt de kans om ongeveer een minuut te spreken in deze stand-up meetings, en behandelt kort en bondig:

1. Wat ze gisteren hebben gedaan

2. Wat ze vandaag gaan doen

3. Welke problemen of blokkades verhinderen dat ze hun taken uitvoeren?

De Scrum Master neemt al deze informatie en werkt om problemen op te lossen, terwijl het ontwikkelingsteam ook wordt aangemoedigd en gecoacht om zoveel mogelijk zelfvoorzienend en zelforganiserend te zijn als het gaat om hun taken en uitdagingen.

Scrum Masters vs. projectmanagers

Scrum Masters worden vaak vergeleken met projectmanagers, en hoewel de rollen soms ten onrechte als vergelijkbaar worden beschouwd, zijn de twee functies eigenlijk nogal ongelijk en vereisen ze zeer verschillende vaardigheden in termen van persoonlijkheid, ervaring en managementstijl.

Een projectmanager staat dichter bij de rol van een projecteigenaar in een scrumteam, en zij dienen als de leider en algemene beslisser die rechtstreeks verantwoording verschuldigd is aan het bedrijf voor het managen van het project en het bereiken van de doelstellingen voor het project.

De Scrum Master daarentegen vervult meer een coachende en faciliterende rol en ondersteunt de projecteigenaar om het team te coachen om zo efficiënt mogelijk te zijn en eventuele wegversperringen, persoonlijkheidsproblemen, meningsverschillen of andere belemmeringen op te lossen, terwijl hij er ook voor zorgt dat het Scrum-proces verloopt. correct opgevolgd en de waarde ervan wordt gemaximaliseerd binnen het team en voor het bedrijf in het algemeen.

Hoeveel verdienen Scrum-masters gemiddeld?

Als het meest gebruikte raamwerk voor agile ontwikkeling, worden Scrum-gecertificeerde werknemers, en met name Scrum Masters, veel gevraagd en hebben ze daardoor doorgaans een hoog salaris.

Het gemiddelde jaarsalaris voor een Scrum Master in de Verenigde Staten is vanaf 88,000 iets minder dan $ 2018, waarbij de Scrum Master-salarissen doorgaans variëren van een dieptepunt van ongeveer $ 75,000 per jaar tot iets meer dan $ 100,000 per jaar, grotendeels afhankelijk van de grootte van de organisatie en industrie.

Hoewel een aantal bedrijven Scrum-trainings- en certificeringsprogramma’s aanbiedt, worden Scrum Alliance en Scrum.org door velen beschouwd als de meest gerenommeerde Scrum-certificeringsorganisaties.