Hoe WhatsApp gebruiken zonder te veel data te verbruiken

WhatsApp verbruikt veel data op je mobiele verbinding en heel vaak ben je voor je maandelijkse vernieuwing al door je gigs heen. Zo bespaart u data

WhatsApp neemt niet alleen veel ruimte in op het geheugen van uw smartphone, maar heeft ook een grote invloed op de drempelwaarden van uw mobiele dataverbinding. Tenzij u een (bijna) onbeperkt abonnement hebt, zult u in de meeste gevallen uw gigabytes opgebruiken vóór uw maandelijkse vernieuwing. Wat kan ik doen om te voorkomen dat ik te veel gegevens verbruik via WhatsApp? U moet enkele instellingen in de messaging-applicatie wijzigen die standaard zijn ingeschakeld en veel gegevens verbruiken.

In het bijzonder moet u de opties wijzigen die van invloed zijn op het automatisch downloaden van afbeeldingen en video’s die u ontvangt via de instant messaging-applicatie. Hoewel WhatsApp een compressiealgoritme gebruikt dat het gewicht van media-inhoud sterk vermindert, zul je, als je 10-15 video’s per dag downloadt, het einde van de maand nauwelijks halen met nog gigabytes over. De te volgen procedure is heel eenvoudig en het kost minder dan vijf minuten om minder data te verbruiken met WhatsApp. Zo doe je dat.

Automatische downloadopties uitschakelen

Aan de standaardinstelling staat dat WhatsApp automatisch alle bestanden downloadt die je in gesprekken ontvangt. Foto’s, video’s, audio en documenten. Deze functie kan zeker zeer nuttig zijn, maar het is het grootste probleem als het gaat om het verbruik van de giga van ons telefoonabonnement. In de instellingen van de toepassing is het mogelijk enkele opties te wijzigen, zodat alleen de inhoud die ons interesseert wordt gedownload. Om dit te doen, moet u de toepassing starten, klikken op het pictogram in de rechterbovenhoek met drie verticale stippen en vervolgens klikken op Instellingen. Een nieuw tabblad wordt geopend en u moet klikken op “Gegevensgebruik en archief”. In het volgende venster vindt u de sectie Automatisch downloaden en drie verschillende instellingen: “Bij gebruik van het mobiele netwerk”, “Bij verbinding via Wi-Fi”, “Bij roaming”. We moeten klikken op “Bij gebruik van het mobiele netwerk” en in het pop-up menu moeten we het vinkje weghalen bij “Foto’s”; “Audio”; “Video” en “Documenten”. We kunnen ook de andere twee instellingen laten zoals ze zijn.

Belverkeer via WhatsApp verminderen

De introductie van bellen en videobellen via WhatsApp heeft het verbruik van het datanetwerk alleen maar doen toenemen. Maar nogmaals, u kunt een instelling wijzigen om de gig’s in uw data-abonnement op te slaan. Als u de app start, moet u op het pictogram met drie verticale stippen in de linkerbovenhoek drukken, vervolgens op “Gegevensgebruik en opslag” en ten slotte het vinkje naast “Beperkt gegevensverbruik” activeren.