Hoe WhatsApp-berichten lezen zonder de afzender te laten weten

Met de applicatie Unseen kun je inkomende berichten op WhatsApp lezen zonder het hinderlijke dubbele blauwe vinkje te laten verschijnen. Zo werkt het

Sinds WhatsApp het dubbele blauwe vinkje aan berichten heeft toegevoegd, is het moeilijker om een gesprek te lezen zonder dat de afzender het weet. U kunt deze functie natuurlijk altijd uit uw instellingen verwijderen, maar dan weten zelfs wij niet of anderen uw tekst hebben gelezen.

Maar wanhoop niet. Gelukkig is er een methode in de berichtentoepassing om een inkomend gesprek te lezen zonder dat de afzender het weet. Er zijn veel redenen om niet onmiddellijk te antwoorden in een chat, maar niet al onze excuses kunnen door vrienden en familie worden aanvaard. Om onnodige ruzies te vermijden, kunt u het beste een app van derden gebruiken, genaamd Unseen – No Last Seen. Helaas is deze dienst momenteel alleen beschikbaar op Android-smartphones. iPhone-bezitters zullen dus hun toevlucht moeten nemen tot een ‘oude truc’.

Dit is een zeer eenvoudige techniek om in de praktijk te brengen. Wanneer we de berichtgeving ontvangen, schakelen we de dataverbinding of Wi-Fi uit. Daarna gaan we naar WhatsApp en kunnen we het bericht lezen, dat standaard in de app is opgeslagen. Op deze manier wordt er geen kennisgeving verzonden. Vervolgens sluiten we de toepassing af en maken de verbinding weer mogelijk. Het moet echter gezegd dat dit een onhandig systeem is en niet altijd betrouwbaar.

Gebruik van de Unseen-app

Makkelijker, voor wie een Android-smartphone heeft, is het gebruik van de Unseen-app. De dienst werkt op een eenvoudige manier: hij maakt het mogelijk berichten te lezen zonder de kennisgeving, en dus het dubbele blauwe vinkje, naar de afzender te sturen. En de app werkt niet alleen op WhatsApp, maar ook op Telegram, Facebook Messenger en Viber. Op dit punt vraagt u zich misschien af wat de truc is. Unseen onderschept berichten wanneer ze op WhatsApp binnenkomen en kopieert ze naar zijn eigen platform. Wanneer we een nieuwe tekst ontvangen, hoeven we alleen maar Unseen te openen om hem te bekijken zonder dat de afzender het weet. Alsof dat nog niet genoeg is, kan de app ook hetzelfde doen met binnenkomende foto’s en video’s. Het moet gezegd worden dat de app gratis is, maar verschillende advertenties bevat.

Hoe stel je Unseen in

Om Unseen te laten werken nadat je het hebt gedownload, moet je naar Instellingen gaan en de app machtigen om toegang te krijgen tot de diensten die je interesseren, in dit geval WhatsApp. Om dit te doen, hoeven we alleen maar de Android smartphone te pakken, op Instellingen te klikken en vervolgens op Apps. Op de pagina die verschijnt moeten we het onderdeel Geavanceerd selecteren en in het pop-up menu moeten we App-machtigingen aanklikken. Bovendien creƫert Unseen standaard gespreksvoorbeelden telkens wanneer een bericht toekomt. Deze hebben een grafisch uiterlijk dat sterk doet denken aan de meldingen van Facebook Messenger.