Hoe gebruik je WhatsApp zonder SIM

Je hebt niet per se een mobiel nummer nodig om berichten te versturen op WhatsApp. Ken een van deze drie trucs en je kunt aan de slag

Je hebt net een nieuwe tablet, maar je realiseert je te laat dat je er geen WhatsApp-berichten mee kunt versturen omdat hij geen SIM-slot heeft. Zoals u wellicht weet, moet u om WhatsApp te gebruiken een actief mobiel telefoonnummer hebben, dat u gebruikt als uw inlognaam. Tenminste, dat is wat ze zeggen in de gidsen over hoe WhatsApp werkt.

Wat bijna niemand echter zegt, is dat je WhatsApp zonder SIM-kaart kunt gebruiken en zonder veel problemen berichten kunt uitwisselen met je vrienden en contacten. Natuurlijk moet je een beetje fantasie gebruiken en zelf een manier bedenken om dit te doen. Of lees, eenvoudiger nog, de onderstaande gids om erachter te komen hoe je WhatsApp gebruikt zonder SIM-kaart.

Zorg ervoor dat je geen nummer gebruikt dat gekoppeld is aan een andere account. Hoewel het mogelijk is WhatsApp op twee telefoons te hebben, kunt u de account niet op beide apparaten tegelijk gebruiken. Als je vaak van WhatsApp wisselt tussen verschillende smartphones, kan je bovendien je chats voor altijd verliezen. Veelvuldig wisselen kan de algoritmes van het berichtenplatform verdacht maken, en op den duur zal je account voor eens en voor altijd worden geblokkeerd. Dus als je WhatsApp echt wilt gebruiken zonder SIM-kaart, volg je de onderstaande instructies en loop je geen enkel risico.

Gebruik de SIM-kaart van een andere telefoon

De eenvoudigste manier om WhatsApp te gebruiken zonder SIM-kaart is door een mobiel nummer te gebruiken dat nog niet op het platform is geregistreerd. Dit kan een oud nummer zijn dat u al een tijdje niet meer hebt gebruikt, of een SIM-kaart in een “niet-slimme” telefoon, of zelfs het nummer van uw oom of grootmoeder. Het belangrijkste is dat het nog niet is gebruikt om een account op het berichtenplatform te registreren. Het enige wat je hoeft te doen, is het nummer invoeren wanneer je je aanmeldt en de beveiligingscode invoeren die je via sms ontvangt.

WhatsApp Web

Als je geen mobiel nummer hebt, kun je altijd kiezen voor WhatsApp Web op je tablet, smartphone of pc en berichten, foto’s en spraakberichten blijven uitwisselen met je vrienden, zelfs zonder SIM-kaart. In dit geval moet je echter moedig blijven en aanvaarden dat je geen tweede WhatsApp-account kunt aanmaken, maar je “oude” profiel kunt blijven gebruiken.

Gebruik een tijdelijk nummer

De laatste optie is het gebruik van een tijdelijk mobiel nummer (je vindt er veel op het web) om het activeringsbericht te ontvangen en een tweede WhatsApp-account te krijgen dat je naar wens kunt gebruiken. Er zijn verschillende nadelen aan deze optie. Ten eerste heb je nooit volledige controle over het tijdelijke nummer en kan iemand anders het gebruiken om een tweede WhatsApp-account te activeren, waardoor jij zonder nummer komt te zitten. Ook moet je het nummer onthouden en versturen naar de mensen met wie je wilt chatten, want om berichten uit te wisselen op WhatsApp moet de andere persoon jouw nummer in zijn adresboek hebben staan, anders denken ze misschien dat je een hacker of spam bent.