NVIDIA kondigt Platform aan om 3D Avatars van de Metaverse te maken

NVIDIA kondigde het Omniverse Avatar-platform aan, waarmee AI-gebaseerde 3D-avatars kunnen worden gemaakt die klaar zijn voor de Metaverse

Op het GTC-evenement kondigde NVIDIA Omniverse Avatar aan, een platform om AI-gebaseerde interactieve 3D-avatars te genereren. Deze definitie is een sterke verwijzing naar de Metaverse die Mark Zuckerberg een paar dagen geleden aankondigde en die miljarden avatars nodig zal hebben om gebruikers te huisvesten.

De kracht van het Omniverse Avatar platform is dat het gebruik maakt van de beste grafische technologieën die NVIDIA in de loop der jaren heeft ontwikkeld om high-end 3D avatars te produceren. De “personages” zullen, dankzij kunstmatige intelligentie, interactief en intelligent zijn, in staat om waar te nemen wat er om hen heen gebeurt en gesprekken aan te gaan over een breed scala van onderwerpen. “Omniverse Avatar richt zich op de technologieën van het bedrijf op het gebied van spraak-AI, computervisie, natuurlijk taalbegrip, aanbevelingsengines en simulatietechnologieën,” aldus het bedrijf.

NVIDIA’s Omniverse Avatar-doelstellingen

Het Omniverse Avatar 3D-avatarplatform opent de deur naar het creëren van AI-gebaseerde assistenten die gemakkelijk schaalbaar zijn in elke bedrijfstak. Avatars zijn niet alleen nuttig voor de Metaverse, maar kunnen ook waardevolle ondersteuning bieden voor miljarden dagelijkse interacties met klantenservice in verschillende sectoren, van restaurantbestellingen en banktransacties tot afspraken en reserveringen van goederen en diensten, en nog veel meer, “wat leidt”, aldus NVIDIA, “tot meer zakelijke kansen en een grotere klanttevredenheid.”

Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA, zei: “De dageraad van intelligente virtuele assistenten is aangebroken. Omniverse Avatar combineert de kerntechnologieën van NVIDIA op het gebied van graphics, simulatie en AI om een aantal van de meest complexe real-time toepassingen te leveren die ooit zijn gemaakt. Collaboratieve robots en virtuele assistenten kunnen in ongelooflijk veel scenario’s worden gebruikt.”

Het is geen toeval dat Huang, de CEO, virtuele assistenten noemde. NVIDIA’s Omniverse Avatar heeft onder meer tot doel een nieuwe generatie virtuele assistenten te helpen creëren die nog meer AI-gestuurd zijn dan Amazons Alexa, Google’s Assistant of Apple’s Siri. Volgens NVIDIA is de tijd rijp voor een generatieverschuiving die ‘echt’ interactieve, 360-graden assistenten zal bieden, wellicht te vinden in de Metaverse.

NVIDIA-technologieën voor Omniverse Avatar

NVIDIA’s technologieën voor Omniverse Avatar zijn meervoudig. Spraakherkenning is gebaseerd op NVIDIA Riva, een software development kit die spraak in meerdere talen herkent; taalbegrip is gebaseerd op het Megatron 530B pretrained model dat menselijke spraak herkent, begrijpt en genereert; en het NVIDIA Merlin framework stelt bedrijven in staat om deep recognition systemen te creëren die grote hoeveelheden data aankunnen om slimmere aanbevelingen te doen.

Dit is een enorme gok voor NVIDIA en de laatste grote investering van een chipfabrikant in het internet van de toekomst, slechts enkele uren nadat Meta zijn deal met AMD sloot.