Hoe maak je Avatars op Facebook

De nieuwe avatars zijn al een paar weken op het sociale netwerk te zien. Ze kunnen zowel worden gebruikt om commentaar te geven op berichten als als profielafbeelding

Facebook heeft ook in Italië Avatars gelanceerd. Avatars zijn tekeningen die gebruikers weergeven en kunnen zowel worden gebruikt als profielafbeelding en als sticker in commentaar op berichten. Ze lijken veel op de beroemde memoji van Apple.

Ze maakten begin mei hun debuut op het Italiaanse platform en hebben in slechts een paar dagen al veel gebruikers voor zich gewonnen die een emoji hebben kunnen namaken die is geïnspireerd op hun eigen lichaam en gezicht. Het sociale netwerk voorziet in een procedure voor het creëren van een eigen Facebook Avatar: het is mogelijk alle fysieke parameters te kiezen, van de kleur van de teint, over de lengte van het haar of de kleur van de ogen, tot de kleding. Het doel is om het platform interactiever en leuker te maken, zodat gebruikers hun creativiteit kunnen tonen.

Facebook Avatar: hoe activeer je de procedure

De procedures voor het aanmaken van een Avatar worden langzaamaan geactiveerd in alle Italiaanse accounts. Om er zelf een te maken, kan je bijvoorbeeld naar de commentaren van een post gaan en op het stickersymbool klikken in de tekstbalk aan de rechterkant, naast het symbool voor het invoegen van emoji.

En het is in de stickergedeelte dat de gebruiker de nieuwe functie kan vinden. Na het selecteren van het stickericoon, opent het platform een venster waarin de avatar kan worden gecreëerd. Druk gewoon op de knop “Maak uw avatar” om het proces te starten.

De tweede manier om een avatar te maken, is door naar een profiel te gaan dat deze al heeft gemaakt, bijvoorbeeld dat van Mark Zuckerberg. De tweede manier om hem te maken is naar een profiel te gaan dat hem al heeft gemaakt, zoals dat van Mark Zuckerberg. Ook hier verschijnt de knop “Maak je eigen avatar” op het bericht, waarmee je toegang krijgt tot de editor.

Hoe maak je een Facebook-avatar

Wel, we zijn nu officieel in de editor waarmee we onze eigen afbeelding vanaf nul kunnen maken. De interface toont een balk met alle aan te passen parameters: als eerste moet de teint worden gekozen, daarna het haar, de mond, de neus, de ogen, de wimpers, de wenkbrauwen en de gezichtselementen. Tenslotte kunnen de constitutie en de kleding worden gekozen. Om je te helpen je personage te creëren, kun je op het platform de frontale camera activeren, die als spiegel zal fungeren. Klik hiervoor op het spiegelpictogram op de interface.

Nadat je alle elementen van je uiterlijk hebt bepaald, kun je je keuze bevestigen door rechtsboven op de knop “Voltooien” te drukken en je Avatar is klaar. Hij werkt op zowel smartphones als computers.

Waar kan ik de Facebook-avatar gebruiken?

In de eerste plaats kun je hem in een reactie invoegen, net zoals je een emoticon of GIF zou invoegen. In feite creëert het platform na het aanmaken van de avatar automatisch een echt pakket gepersonaliseerde stickers: je kunt de avatar zien applaudisseren, glimlachen, juichen, boos zijn en elke soort reactie uiten. Door op een van de vele voorgestelde figuren te klikken, zal het systeem deze automatisch publiceren in de commentaren.

De avatar instellen als profielfoto op Facebook

Naast het gebruik als sticker in commentaren, kan de avatar ook worden ingesteld als profielfoto. Om het op deze manier te gebruiken, kunt u de juiste optie kiezen bij het aanmaken ervan. In feite zal het platform de gebruiker om toestemming vragen om het als profielfoto te gebruiken. De gebruiker kan kiezen uit drie opties: het personage dat zwaait, dat aan de zijkant van het kader uitsteekt of het personage in volledige lengte.

Als de avatar echter al is aangemaakt, gaat u naar het menu Instellingen, klikt u op Meer en vervolgens op Avatars. Hier kunt u het bewerken of instellen als uw profielfoto.