Hisense A8G is de nieuwe betaalbare OLED Smart TV

De nieuwe Hisense 55A8G is een geweldig instapmodel voor OLED-technologie voor Smart TV’s: hier is hoe hij eruit ziet en hoeveel hij kost in Italië

Hisense breidt zijn Smart TV-gamma verder uit met een nieuw OLED-model, zoals altijd gekenmerkt door een zeer agressieve prijs. Het is de 55A8G, een 55-inch diagonaal model dat zich voegt bij de twee 55- en 65-inch A9G’s.

Hisense 55A8G is alles over waar voor je geld en een zeer mooi ontwerp, een goede set poorten en is uitgerust met de belangrijkste technologieën om de kwaliteit van beelden en kleuren te verbeteren (nu al superieur, dankzij het OLED-paneel). In tegenstelling tot andere moderne Smart TV’s heeft de Hisense 55A8G een fatsoenlijke soundtrack die je niet vanaf dag één doet nadenken over de aanschaf van een extra soundbar. Het wordt aangedreven door Hisense’s eigen Vidaa-besturingssysteem, versie 5.0, dat vertrouwt op de Novatek NT72671D-chip.

Hisense 55A8G: technische specificaties

De nieuwe Hisense 55A8G OLED Smart TV is een 55-inch 4K-tv met een minimalistisch ontwerp: ongeveer de helft van de hoogte is net zo dun als de panelen zelf, terwijl de resterende helft maximaal 31 cm diep is en de elektronica, luidsprekers en aansluitpoorten bevat.

Poorten zoals vier HDMI (alle 2.1), twee USB (één 2.0 en één 3.0), optische digitale audio-uitgang, hoofdtelefoonuitgang, composiet audio- en video-ingangen en een LAN-netwerkpoort. Het OLED-paneel blinkt niet uit in technische kenmerken, maar stelt ook niet teleur: 150.000:1 contrast, 800 nits maximale helderheid en ondersteuning voor HDR10+, HLG en Dolby Vision. De audio is ook interessant, met Dolby Atmos en DTS Virtual X compatibiliteit: een totaal van zes luidsprekers, waarvan twee zijn gewijd aan de lage tonen, voor een totaal vermogen van 60 watt.

Wat betreft het bekijken van tv-kanalen, aan de andere kant, van de nota is de dubbele DVB-T2 en DVB-S2 satelliet tuner, met lativù 4K certificering.

Hisense 55A8G: prijs en beschikbaarheid

Hisense 55A8G is al aangekomen in Italië en zal binnenkort verkrijgbaar zijn in fysieke winkels, met name die van de grote consumentenelektronicaketens, voor een officiële prijs van 1.099 euro.

Hisense 55A8G is nog niet te vinden op Amazon, waar hij echter zeker binnen een paar weken zal arriveren met het oog op de kerstinkopen en, zelfs nog eerder, Black Friday.