Xiaomi, MIUI 11.1 arriveert: wat is er nieuw en welke smartphones krijgen het

MIUI 11.1, de nieuwste gebruikersinterface-update voor Xiaomi smartphones, is gearriveerd: hier is wat er nieuw is en de nieuwe functies

Er zijn al veel Xiaomi smartphones die MIUI 11 integreren. Maar het Chinese bedrijf stopt niet en denkt al na over de volgende versie van de gebruikersinterface, MIUI 11.1. Er zijn veel nieuwe functies op verschillende smartphones.

De energiebesparende modus wordt efficiënter dan voorheen, omdat deze het stroomverbruik minimaliseert en ongebruikte smartphonefuncties uitschakelt, waardoor de batterij langer meegaat. De functie was al aanwezig in MIUI 11, maar is nu sterk verbeterd. Niet te vergeten dat het systeem ook verbeteringen bevat voor de App Lock en de camerasoftware, die nieuwe manieren introduceert om foto’s en video’s te maken. Kortom, de nieuwigheden van de Xiaomi toestellen zijn echt talrijk. Hier zijn enkele details en alle smartphones die ze zullen ontvangen.

Xiaomi: Wat is er nieuw in MIUI 11.1

MIUI is de op Android gebaseerde gebruikersinterface die door Xiaomi is ontwikkeld. De versie MIUI 11.1 ondersteunt Android 10 en biedt een aantal nieuwe functies ten opzichte van zijn voorganger, MIUI 11.

Ten eerste wordt de energiebesparende efficiëntie verbeterd. Het stroomverbruik is nu nog lager, omdat het systeem beter kan selecteren welke apps moeten worden gepauzeerd als ze op de achtergrond actief zijn. Daarnaast vinden gebruikers ook Vlog, een functie waarmee ze foto’s kunnen bewerken en andere geavanceerde camera-instellingen, zoals belichting, kunnen beheren.

Het beeldscherm is een van de onderdelen waar MIUI 11.1 de grootste impact heeft: met het nieuwe systeem is het mogelijk om de kleur aan te passen en andere parameters aan te passen, waaronder contrast en verzadiging. De esthetiek van het scherm wordt ook verbeterd voor de App Lock, die nu een transparante achtergrond heeft. Wie zijn smartphone maximaal wil personaliseren, kan een foto kiezen die wordt getoond wanneer de Always on Display-modus actief is.

Minder afleiding en focus op gezondheid

De nieuwe versie van MIUI wordt voorzien van de Focus-modus, perfect voor wie niet gestoord wil worden tijdens een zakelijke bespreking of andere activiteit. Met deze functie worden alle toepassingen en meldingen gepauzeerd, zodat de gebruiker zich kan blijven concentreren op wat hij aan het doen is zonder enige afleiding van de telefoon. Als de Focus-modus actief is, is het alleen mogelijk om noodoproepen te plaatsen of foto’s te maken.

Tot slot introduceert Xiaomi ook een oplossing die op moderne smartwatches te vinden is: Bedtime is de app die kan worden geactiveerd voordat je gaat slapen. Deze functie berekent de uren slaap, en is zeer nuttig om uw ritme op lange termijn te analyseren. Het welzijn van het lichaam kan ook worden gecontroleerd via sommige standaard apps, zoals Gezondheid, die een aantal parameters over de gezondheid van de gebruiker zal verschaffen.

Welke smartphones krijgen MIUI 11.1?

Het nieuwe besturingssysteem komt in de komende weken naar verschillende Xiaomi- en RedMi-apparaten. In afwachting van enkele bevestigingen ziet de lijst van smartphones met MIUI 11.1 er als volgt uit. Allereerst zal het worden geïntegreerd op Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 8, 8 Explorer Edition en 8 Pro; op Xiaomi Mi MIX 2s en 3; Xiaomi Mi 9 SE en 9 Lite.

Daarnaast zullen we het ook vinden op Redmi Note 7 en 7 Pro, en ten slotte op Redmi Note 8 en 8 Pro.