Samsung Galaxy S21 FE gaat er komen: hier is wanneer hij er komt

Het getroebleerde Galaxy S21 FE-project zal uiteindelijk de markt halen. Het zal niet snel gebeuren, maar het zou binnenkort officieel kunnen worden gemaakt: hier zijn de details

Samsung Galaxy S21 FE ja, Galaxy S21 FE nee. Fans debatteren al maanden over de vraag of het toestel er wel of niet komt, aangewakkerd door tegenstrijdige informatie over de lancering. De onthulling van de Koreaanse Fan Edition stond aanvankelijk nooit ter discussie, gezien de goede verkoopresultaten van de Galaxy S20 FE van vorig jaar) en het product leek zonder bijzondere problemen en vrij snel op de markt te komen.

De situatie veranderde echter snel rond de tijd van de lancering, die aanvankelijk was gepland voor augustus, vervolgens werd uitgesteld tot september en uiteindelijk tot oktober, om vervolgens helemaal te worden geannuleerd. Na een periode van relatieve rust heeft het nieuws van Samsung’s Unpacked-evenement op 20 oktober de afgelopen dagen het klimaat en de geruchten opgeschud, waardoor de aandacht weer is gericht op de Galaxy S21 FE, een project dat veel te interessant is om te worden geannuleerd. Uiteindelijk werd duidelijk dat de Samsung Galaxy S21 FE er gaat komen: de Fan Edition komt op de markt, dat is wanneer.

Samsung Galaxy S21 FE, wanneer komt hij

Samsung was van plan de Galaxy S21 FE later deze maand te onthullen. Alles leek klaar te zijn voor de lancering, totdat enkele concrete aanwijzingen duidelijk maakten dat de lancering op zijn minst zou worden uitgesteld, zo niet feitelijk geannuleerd.

Samsung lijkt de afgelopen dagen echter op die keuze te zijn teruggekomen en lijkt te hebben besloten een project dat bijna klaar was voor zijn debuut, niet weg te gooien. Volgens de laatste geruchten zal de Samsung Galaxy S21 FE vanaf 11 januari 2021 worden aangeboden aan het publiek, aan “fans”, en wie weet wordt het toestel over een paar dagen zelfs officieel gemaakt tijdens het Unpacked-evenement dat Samsung voor 20 oktober heeft gepland.

De kans is groot dat het toestel tegen bijzonder interessante prijzen zal worden gelanceerd. Samsung’s voorganger, de eerste Fan Edition, was redelijk betaalbaar, zowel naar Samsung’s maatstaven als volgens de gemiddelde marktvraag naar een product met dezelfde specificaties.

De uitgestelde release van de Galaxy S21 FE door Samsung moet echter resulteren in een nog aantrekkelijkere verkoopprijs dan aanvankelijk verwacht, om ervoor te zorgen dat de markt het toestel verwelkomt en het niet afserveert ten gunste van concurrenten die in de tussentijd uitkomen. Het is de “harde wet” van een markt die bijzonder levendig is en vol zit met steeds betere producten tegen steeds lagere prijzen.

Samsung Galaxy S21 FE, wat te verwachten

Specificaties van de Samsung Galaxy S21 FE zijn de afgelopen maanden het onderwerp geweest van vele geruchten, waardoor we een goed beeld hebben gekregen van hoe de “fan” smartphone eruit zal zien. Het bedrijf zou terug kunnen keren met een wissel tussen de beste chip van zijn divisie, de Exynos 2100, en de beste chip van Qualcomm, de Snapdragon 888.

Een groot 6,5-inch Super AMOLED-scherm met 120Hz verversingssnelheid, 6 of 8 GB RAM en 128 of 256 GB opslagruimte – genoeg om de herinneringen op te slaan die door de camera’s zijn vastgelegd – zouden aan boord moeten zijn. Aan de achterkant worden drie camera’s verwacht, de 12 MP hoofdcamera, een 12 MP ultragroothoekcamera en een 64 MP telefotocamera met 3x optische zoom.

Het plaatje wordt compleet gemaakt door een vingerafdruklezer onder het scherm, audio met Dolby Atmos-ondersteuning, IP68-certificering tegen water en stof, en een batterij die naar verwachting 4.500 mAh zal zijn met 25 watt snelladen en ondersteuning voor omgekeerd opladen.