Google Translator, 5 trucs die maar weinig mensen weten hoe het op zijn best te gebruiken

Al bijna iedereen heeft Google Translator minstens een keer gebruikt met meer of minder efficiënte resultaten, maar hier is een reeks trucs om de dienst op zijn best te gebruiken

Iedereen heeft Google Translator minstens een keer gebruikt. Of het nu gaat om het vinden van het juiste woord voor een vreemde tekst op school, het versturen van een e-mail in een onbekende taal of gewoon om het vertalen van zinnen in een onbekende taal. Als we op vakantie zijn in een land waar we de taal niet verstaan en niemand Italiaans spreekt, kunnen we voor een paar kleine details vertrouwen op Google Translate. In Europa zullen we geen grote problemen hebben om verbinding te maken met het internet en de Mountain View-vertaler te activeren, gezien de mogelijkheid van gratis roaming van onze gegevens in alle EU-landen.

Maar wat als we ons in een ander continent bevinden waar ons tariefplan niet geldig is? Niets is eenvoudiger, Google Translator werkt ook offline. Ja, u leest het goed, vertalingen met de Google-dienst zijn ook mogelijk zonder het net te gebruiken.

Hier leest u hoe u Google Translate offline kunt gebruiken en een hele reeks andere trucs om de vertaler uit Mountain View te gebruiken en efficiënte vertalingen te krijgen.

Google Traduttore offline gebruiken

Een paar weken geleden werd Google Translate offline beschikbaar in het Italiaans. En vergeleken met het verleden, heeft Mountain View hard gewerkt om de functies van zijn vertaler te verbeteren, zelfs wanneer deze zonder verbinding wordt gebruikt.

Hoe? Door het systeem van vertalingen zonder Internet te veranderen. In het verleden gebruikte Google Translate offline een set standaardzinnen uit een database om een eerste vertaling te bieden aan gebruikers. Dit betekende dat als we een zeer ingewikkelde zin hadden ingevoerd, de dienst een vertaling met verschillende fouten zou hebben teruggestuurd. Nu heeft Google kunstmatige intelligentie en machinaal leren ook in de offline versie van Google Translate geïmplementeerd, en vertalingen zijn vrij betrouwbaar, zelfs in het geval van complexe zinnen of kleine teksten, zoals documenten.

Bovendien neemt elke taal tussen de 35 en 45 MB geheugen in beslag op de smartphone, een vrij kleine hoeveelheid opslagruimte in vergelijking met het gemak van een offline vertaler.

Google Translate gebruiken voor directe vertalingen van tekst en afbeeldingen

In recente updates heeft Google Translate ook de mogelijkheid toegevoegd om tekst te vertalen die met de camera is gemarkeerd. Als we bijvoorbeeld in een benzinestation in het buitenland waren en de betekenis van een bord of informatie bij de ingang van een bezienswaardigheid niet begrepen, konden we de tekst gewoon inkaderen met onze camera, nadat we de Google Translate-app hadden opgestart, en vervolgens de zin die we wilden vertalen markeren door deze met onze vinger op het scherm te onderstrepen. Na enkele ogenblikken zal de dienst de vertaalde zin terugsturen.

Google Translator gebruiken als stemtolk

Google’s stemvertaling werd de afgelopen dagen beroemd toen tijdens het WK 2018 in Rusland een journalist deze functie in de perszaal gebruikte om een vraag te stellen aan de Franse speler Antoine Griezmann.

Dit is een zeer handige oplossing als we in het buitenland zijn en een kort gesprek willen voeren met een persoon die onze taal niet spreekt. Maar hoe werkt het?

Simpel, wij spreken en de dienst vertaalt voor ons. Wanneer de andere persoon in zijn eigen taal antwoordt, luistert Google Traduttore mee en vertaalt voor ons.

Google Traduttore gebruiken als woordenboek

Als u vertalingen van het Italiaans naar het Italiaans instelt, verandert Google Traduttore in een woordenboek en geeft u de betekenis, synoniemen, antoniemen en gebruikssituaties voor elk woord. Een goed hulpmiddel als u veel schrijft voor uw werk of als u zeker wilt zijn van de betekenis van een woord dat u zojuist hebt geschreven op een belangrijke tekst voor uw werk.

Gebruik Google Traduttore om een handgeschreven tekst te vertalen

Met Google Translate kunt u het te vertalen woord of de tekst uit de vrije hand of met de muis invoeren. Om deze modus te activeren, klikt u op het potloodicoon links onderaan het tekstinvoerveld. Als het pictogram niet verschijnt, wordt deze functie waarschijnlijk niet ondersteund in de geselecteerde taal.