WhatsApp, nieuwe functie: hoe verwijder je berichten automatisch

WhatsApp werkt aan de functie “Berichten verwijderen” waarmee je berichten uit chats automatisch kunt verwijderen. Zo werkt het

We hadden het eind vorig jaar al gehad over WhatsApp’s functie “Berichten verwijderen”. We zeiden toen dat de ontwikkelaars aan de tool werkten en dat die in de maanden daarna beschikbaar zou komen. Nu hebben we belangrijk nieuws: in de bètaversie 2.20.84 van WhatsApp voor Android is de functie opnieuw verschenen en ook toegevoegd aan individuele gesprekken.

In feite hadden de ontwikkelaars in eerste instantie gedacht om de functie alleen voor groepen uit te brengen. De functie was bedoeld om groepschats te zuiveren van de duizenden berichten die elke dag worden uitgewisseld. De beheerder kan in de instellingen bepalen hoe vaak berichten automatisch uit de groep moeten worden verwijderd: elk uur, elke dag, elke week, elke maand of elk jaar. Zoals je kunt raden, is “Berichten verwijderen” een soort automatische reiniger die alle berichten, foto’s en video’s verwijdert die worden uitgewisseld op WhatsApp. Van een functie die alleen beschikbaar was voor groepen, zal “Berichten verwijderen” nu ook beschikbaar zijn in één-op-één chats tot grote vreugde van miljoenen gebruikers. Voorlopig is de tool nog niet beschikbaar, maar dat zou heel snel kunnen zijn.

Hoe automatisch berichten verwijderen op WhatsApp

Zoals altijd in dit soort situaties waren de jongens van WaBetaInfo de eersten die het nieuws brachten, die de eerste screenshots van de nieuwe functie op hun website publiceerden. Het gebruik is heel eenvoudig en iedereen zal er zijn voordeel mee kunnen doen.

Om automatisch berichten te verwijderen op WhatsApp moet je de individuele chat openen, op het pictogram met drie puntjes in de rechterbovenhoek drukken en vervolgens Contact weergeven. Een nieuw venster wordt geopend en in plaats van het huidige venster “Belangrijke berichten”, ziet u “Berichten verwijderen”. Door erop te klikken wordt een venster geopend met verschillende opties: per uur, per dag, per week, per maand of per jaar. Als u er een selecteert, wordt de tool geactiveerd en worden de berichten automatisch uit de chat verwijderd, zonder dat u alle berichten hoeft te selecteren en op de prullenbak hoeft te drukken om ze te verwijderen.

Wanneer zal de nieuwe functie beschikbaar zijn

Het is moeilijk te voorspellen wanneer de tool beschikbaar zal zijn. Het donkere thema is nu al een paar weken beschikbaar, een functie die de ontwikkelaars al meer dan een jaar bezig houdt. In de komende maanden zijn er veel dingen waar de ingenieurs aan werken, te beginnen met het platform waarmee gebruikers geld kunnen wisselen op WhatsApp. Er wordt ook aan gewerkt om het mogelijk te maken dezelfde account op verschillende smartphones te gebruiken. Allemaal functies die we in de komende maanden zullen zien.