Hoe gebruik je Instagram Statistische Gegevens

Wat zijn Instagram Insights (Statistische Gegevens), hoe bekijk je ze, wat is hun functie en hoe gebruik je ze om je profiel te verbeteren.

Instagram is als een tuin die je moet cultiveren, vanaf nul beginnen, alleen jij, de grond, de lucht en een heleboel goede wil. Passie, toewijding en inzet zijn de sleutelwoorden om de tuin tot bloei te brengen en als de bloemen eenmaal zijn uitgebloeid, moet je ze blijven verzorgen om je dromen, projecten en aspiraties tot leven te brengen. En hoe bevredigend, laten we eerlijk zijn, om deze tuin dag na dag te zien bloeien en groeien!

Ben je je Instagram-profiel al in deze termen aan het bekijken? Wel, dan moet je toch al wat vertrouwd zijn geraakt met dit mythische sociale netwerk. Misschien moet je begrijpen hoe je je profiel zo goed mogelijk kunt optimaliseren en leren hoe je de beroemde Instagram-inzichten kunt lezen om te begrijpen hoe je content presteert, wat het beste werkt, wat niet en wat je kunt doen om te verbeteren. Elk stukje sociale inhoud moet immers worden verzorgd om goed te groeien, net als een plant!

Instagram Insights: hoe krijg je toegang

Als je je afvraagt wat Instagram-inzichten zijn, houd er dan rekening mee dat het statistische gegevens zijn die alleen worden verstrekt voor zakelijke en professionele profielen, dus als je de voortgang van je profiel wilt volgen, moet je overschakelen van een persoonlijk account naar een zakelijk of makersaccount. Dit is gratis en kan op elk moment worden gedaan. Om de Instagram-inzichten te bekijken, moet je je aanmelden via de mobiele app en naar je profiel gaan, waar je de sectie Statistische gegevens vindt. Maak je geen zorgen, het is geen bijzonder complexe analyse om te bekijken, aangezien elke numerieke waarde in de verschillende Instagram-statistieken overeenkomt met een eenvoudige aanduiding van de betekenis ervan.

Instagram-statistieken: wat je moet weten

Instagram Insights hebben de fundamentele functie om je de prestaties van je inhoud (posts, verhalen, IGTV-video’s) te laten zien, maar ook de algemene trends in je volgers en je publiek. Op uw datascherm vindt u het menu waar u statistische gegevens kunt bekijken over de laatste 7 of 30 dagen, exclusief de huidige dag. Dit wordt gevolgd door ‘Recente hoogtepunten’, waar u op de hoogte wordt gebracht van uw positieve upgrades. In het ‘Algemeen overzicht’ staan enkele relevante statistieken over ‘Bereikte accounts’, ‘Interacties in inhoud’, het ‘Totaal aantal volgers’ dat uw profiel volgt en de geschatte inkomsten over de geselecteerde periode, in het geval van promoties die op Instagram zijn geactiveerd.

Wanneer we het hebben over Bereikte accounts, verwijzen we naar statistische gegevens die het aantal unieke gebruikers weergeven die uw posts, verhalen of IGTV-video’s ten minste één keer op Instagram hebben bekeken. Als u een call-to-action knop, of een routebeschrijving, e-mailadres, tekst en website in uw profiel hebt opgenomen, kunt u zien hoe vaak erop is geklikt en worden ze gerangschikt op basis van hun bereik. Instagram geeft je hier ook een rankingstatistiek van je populairste IGTV posts, stories en video’s. De metriek ‘Interacties’ voor deze inhoud toont een balans van interacties, waaronder vind-ik-leuks, opmerkingen, saves, shares, antwoorden en andere acties. Instagram Insights bevatten ‘Details’ van je volgers (als je er 100 of meer hebt), die de groei van je volgers laten zien, maar ook het aantal dat gestopt is met jou te volgen; de populairste plaatsen waar je volgers vandaan komen geografisch gezien; gegevens over leeftijdsgroep, geslacht en periodes van hoogste activiteit op het profiel in vergelijking met dagen en tijden.

Instagram-inzichten: hoe u uw profiel kunt optimaliseren

Als u toegang hebt tot de statistische gegevens van Instagram, kunt u ook een strategie ontwikkelen om uw profiel effectiever te maken voor uw doel, van het vergroten van uw publiek om uw bedrijf zoveel mogelijk bekendheid te geven, tot het creëren van een echte marketingstrategie om uw producten te promoten, te beginnen met een analyse van buyer persona’s, waarbij rekening wordt gehouden met de voorkeuren en antipathieën van gebruikers. Wat je moet doen om je merk zichtbaarheid te geven is ‘Instagram coverage’, wat het aantal individuele gebruikers aangeeft die je content bekijken. Niet te verwarren met ‘impressies’, wat het aantal totale weergaven van een stuk inhoud is.

Interacties laten zien hoe betrokken gebruikers en uw doelgemeenschap zijn. U vindt de gebruikers die uw berichten het leukst vinden, zodat u zich ook kunt richten op degenen die een “like” of commentaar plaatsen, wat duidt op een grotere betrokkenheid. Controleer op Instagram-verhalen het aantal mensen dat de stickers heeft bekeken, geantwoord, aangeraakt, hoe lang ze op het verhaal zijn gebleven enz. Dit alles zal je helpen om te begrijpen wat het beste werkt en wat niet op je Instagram en hoe je je publiek tegemoet kunt komen, met behoud van je identiteit, maar altijd onthoudend dat social draait om interactie.