Hoe geplande berichten te versturen met Telegram

Wilt u het versturen van berichten op Telegram plannen? Wist je dat je het ook kunt gebruiken als geheugensteuntje voor je agenda? Hier is een gids voor het gebruik van de functie

Het Telegram-team staat nooit stil, zelfs niet tijdens de feestdagen. Op 1 januari stuurde de messaging app een bericht naar alle gebruikers. Het bericht communiceerde de nieuwe functies die zijn opgenomen in de 5.11-update: naast de donkere modus en de verandering in achtergrondkleur is er ook het inplannen van berichten.

Als je de notificatie nog niet hebt ontvangen, geen paniek: het zal geleidelijk worden geleverd aan zowel mobiele als vaste apparaten, via een Telegram-bericht natuurlijk. Om van alle nieuwe functies te genieten, hoeft u alleen maar de applicatie te updaten. Ten slotte is het nu mogelijk de verzending van berichten in te plannen, een zeer nuttige functie voor wie zich tijdig wil organiseren en ongelukken wil vermijden. U kunt bijvoorbeeld besluiten om een uur voor een afspraak een melding te sturen of op een vooraf ingesteld tijdstip welterusten te zeggen. Maar het kan ook gebruikt worden om herinneringen te maken. Kortom, deze functie is ontworpen om ieders leven gemakkelijker te maken. Hier leest u hoe u het gebruikt.

Gids voor geplande berichten met Telegram

Het gebruik van deze functie is heel eenvoudig. Eerst moet je naar de Telegram chat gaan en het bericht schrijven dat je wilt versturen. Wanneer u het bericht verzendt, moet u niet zoals gewoonlijk op de knop met de pijl tikken, maar de knop enkele seconden ingedrukt houden. Er wordt dan een klein venster geopend met de titel “programmabericht”. Door op het item te tikken, wordt een kalender geopend waar u de datum en het tijdstip kunt kiezen waarop u het bericht wilt verzenden. Na het opslaan van de instellingen, zal Telegram ervoor zorgen dat het bericht wordt verzonden zoals gepland. Met de app kun je ook foto’s en video’s inplannen voor verzending, wat de functie nog nuttiger maakt.

Om geplande berichten te bekijken, kun je naar de betreffende chat gaan en in het gedeelte voor het schrijven van berichten kijken. Naast het klassieke paperclip-icoontje (voor het bijvoegen van bestanden) en het microfoon-icoontje (voor het versturen van een spraakbericht), verschijnt nu ook het agenda-icoontje. Als er een punt op staat, betekent dit dat er berichten voor die persoon zijn gepland. Door op de kalender te tikken kunt u alle geplande berichten zien. Wanneer het bericht is verzonden, stuurt het systeem een melding naar de afzender om de verzending te bevestigen.

Hoe gebruik je Telegram’s geplande berichten?

De functie is ingesteld om een van de meest populaire te worden onder gebruikers van de app. In feite maakt het het leven voor iedereen een beetje makkelijker. In de eerste plaats kan het worden gebruikt door degenen die een kanaal op Telegram beheren. Het is nu mogelijk om berichten gelijkmatiger over de dag of de week te spreiden, zodat gebruikers niet te veel worden gestoord door berichtenpieken.

U kunt de functie ook gebruiken om uw agenda bij te houden. Hoe kun je dit doen? Allereerst moet je gewoon toegang krijgen tot de chatroom die al je opgeslagen berichten verzamelt. Het heet ‘opgeslagen berichten’ en typ het bericht in, of liever de melding, die u wenst te ontvangen. Dan, door de verzendknop ingedrukt te houden, opent Telegram het venster om de herinnering in te voeren. Door de datum en tijd te kiezen, stuurt de app op het gekozen tijdstip een pushmelding naar uw toestel. De melding zal een herinnering worden genoemd en is belangrijk zodat u nooit meer een afspraak, vergadering of andere verplichtingen vergeet. Kortom, de messaging-app biedt nu een hele reeks nieuwe functies waar alle concurrentie jaloers op is, met WhatsApp op kop.