De eSim van Wind: hoe werkt het, hoeveel kost het, ondersteunde toestellen

Wind lanceert de aanbieding All Digital 50 Test Edition waarmee u een eSIM kunt activeren voor ondersteunde toestellen. Hier is hoeveel het kost en wat je moet doen om het te krijgen

Na TIM en Vodafone kondigt ook Wind 3 ondersteuning aan voor eSIMs, virtuele telefoon sims. Maar dat is nog niet alles: naast de aankondiging is er al een tarief, maar dat bevindt zich nog in de testfase. Het heet All Digital 50 Test Edition, kost €4,99 per maand, en biedt onbeperkte minuten naar alle nummers en 50GB dataverkeer (3,7GB binnen de EU).

De eSIM is inbegrepen in de kosten van het abonnement en er zijn geen activeringskosten. Het is dus een heel goed aanbod, maar het zal niet eeuwig duren: zoals de naam van het tarief al doet vermoeden, gaat het om een test en voor een beperkt aantal compatibele smartphones. En het zal slechts 12 maanden duren, aan het einde waarvan de eSIM zal worden gedeactiveerd. Maar tijdens deze 12 maanden krijgt de gebruiker extra bonussen, die dit aanbod nog voordeliger maken. Het lijkt er dus op dat Wind zijn directe concurrenten op de hak wil nemen door hen rechtstreeks uit te dagen op deze nieuwe (in Italië, elders al meer dan beproefde) technologie.

Wind eSIM: hoe te activeren

De methode om de eSIM van Wind te activeren is dezelfde als die welke reeds bij andere operatoren wordt gebruikt, namelijk de QR-code. Met uw Wind eSIM-compatibele smartphone en correct verbonden met het Wi-Fi-netwerk (een internetverbinding is vereist om de procedure te voltooien), moet u de optie om een nieuwe eSIM toe te voegen selecteren in de instellingen. Op iPhones, bijvoorbeeld, ga naar Instellingen > Mobiel > Voeg eSIM profiel toe. Op dit punt kunnen we de QR-code scannen en de eSIM-activeringsprocedure zal beginnen.

Wind eSIM: wie kan het activeren

Om de All Digital 50 Test Edition-aanbieding van Wind te activeren, zijn er twee vereisten. De eerste is een eSIM-compatibele smartphone, zoals iPhones vanaf X, Pixels vanaf 2, de nieuwste Samsungs of de onlangs gelanceerde Motorola RAZR. De tweede is om geluk te hebben: slechts 500 gebruikers zullen door Wind worden geselecteerd om deel te nemen aan deze test en zullen worden bevestigd door een SMS van de telefoonmaatschappij.

All Digital 50 Test Edition: extra bonussen

Degenen die zijn geselecteerd om deel te nemen aan de test van Wind zullen naast het tarief van de All Digital 50 Test Edition ook vragenlijsten ontvangen. Wie de vragenlijsten beantwoordt, krijgt extra voordelen, zoals een bonus van 10 euro voor elke maand van de test, op voorwaarde dat de klant de vereiste herlading van 4,99 euro heeft uitgevoerd om het aanbod te verlengen.