Wind en Tre vaarwel, de nieuwe operator komt: naam en logo

Wind en Tre zijn klaar om te fuseren en een nieuwe mobiele operator te lanceren. Hier zijn de naam, het logo en de nieuwe aanbiedingen

De nieuwe operator voor mobiele en vaste telefonie die Wind en Tre zal samenvoegen, is nog maar een paar dagen verwijderd. Na jaren van werk dat in 2015 begon met de aankondiging van de overeenkomst om de Wind-Tre-merken te verenigen, lijkt de tijd te zijn aangebroken voor de lancering van het ene merk. Wind en Tre stonden de afgelopen dagen in het middelpunt van veel geruchten, te beginnen met het debuut van de goedkope virtuele operator Very Mobile, die zijn eerste all-inclusive aanbod voor 4,99 euro presenteerde

Na Very Mobile is het nu de beurt aan het nieuwe merk. De gekozen naam zou W-Tre of W3 moeten zijn, en het logo zou ook de vereniging van de twee bedrijven moeten voorstellen (er wordt uitgegaan van een “W” geflankeerd door het cijfer 3, alles oranje gekleurd). Het nieuwe bedrijf was van plan op 6 maart een presentatie te houden, maar de komst van het Coronavirus in Italië heeft de voorbereidingen voorlopig in de ijskast gezet. Hoogstwaarschijnlijk is dit met een paar weken uitgesteld, maar er is geen zekerheid op dit punt.

Een van de interessantste nieuwe kenmerken van de nieuwe W3-exploitant zal zeker de kwaliteit van het netwerk zijn en het signaal dat 99% van het Italiaanse grondgebied zou moeten bestrijken. Ook het 5G Ready-netwerk komt eraan, met het debuut van de eerste aanbiedingen van de nieuwe operator voor het supersnelle netwerk.

Afscheid van Wind en Tre, nieuwe naam en logo

Een zachte overgang. Wind en Three werken aan een zo vlot mogelijke fusie tussen de twee merken, die officieel in maart 2020 moet plaatsvinden met de geboorte van de nieuwe operator. De naam moet een kruising zijn tussen de twee merken: W3, WTre of W-Tre. Alle hypotheses liggen op tafel, maar de bevestiging zal pas komen op de persconferentie die de twee bedrijven voorbereiden. De persconferentie zou op 6 maart worden gehouden, maar is volgens de laatste geruchten uitgesteld vanwege het coronavirus.

Ook over het logo voor het nieuwe merk wordt momenteel beslist. De twee bedrijven hebben verschillende voorstellen ingediend bij het Octrooi- en Merkenbureau, waaronder het voorstel dat zal worden gekozen. Nogmaals, we zullen de officiële conferentie moeten afwachten om erachter te komen welk merk zal worden gekozen.

Wind-Tre fusie, welke veranderingen voor gebruikers

Zal er iets veranderen voor degenen die nu Wind- of Tre-gebruikers zijn? Er zullen geen radicale veranderingen zijn: zij zullen van hetzelfde aanbod blijven profiteren, zonder enige variatie. De enige veranderingen zullen het netwerk en de signaalkwaliteit zijn. Het eengemaakte netwerk zou 99% van het Italiaanse grondgebied moeten bestrijken en een uitstekende kwaliteit moeten garanderen, vooral wat snelheid betreft.

De grootste verandering zou echter het 5G-netwerk moeten betreffen. Met de nieuwe telefoonexploitant moet het 5G-ready-netwerk worden gelanceerd, met ad-hocaanbiedingen. Er is geen officieel nieuws over de lancering van speciale aanbiedingen voor het debuut van W3, maar het zou niet verbazen als er zeer voordelige prijzen worden gelanceerd, die alleen voor de beginperiode gelden. Nog een paar dagen en we zullen zien hoe de wereld van de telefonie zal veranderen met de nieuwe W3-operator.