Linkedin Premium: wat het is, hoeveel het kost om te activeren en op te zeggen

Wilt u zich abonneren op LinkedIn Premium? Welke versie, hoewel? De betaalde dienst van Microsofts sociale netwerk is onderverdeeld in vier delen

Van de vele beschikbare sociale netwerken neemt LinkedIn een heel bijzondere plaats in. Het werd opgericht om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op elkaar af te stemmen en personeelsmanagers in staat te stellen de banen te vinden waarnaar zij op zoek waren, maar het splitste zich al snel in tweeën. Vandaag de dag is er een Linkedin Basic en een Linkedin Premium.

En de verschillen zijn aanzienlijk (en je betaalt ervoor): terwijl het basisaccount op Linkedin in feite een 2.0 CV is, hebben we met de betaalde versie veel meer functies, zowel als we op zoek zijn naar een baan als wanneer we op zoek zijn naar iemand om in te huren. Het moet echter gezegd worden dat er niet slechts één Linkedin Premium account is: het is mogelijk om in te schrijven op vier verschillende soorten diensten, met functionaliteiten die zijn afgestemd op specifieke doelstellingen. De vier Linkedin Premium profielen heten Career, Business, Sales en Recruitment. De functies, evenals de kosten, verschillen per plan, maar bij alle plannen is de eerste maand gratis.

Linkedin Premium: Carrière-abonnement

Het Linkedin Premium Carrière-abonnement kost 30,23 euro per maand. Met deze vaste prijs kunt u directe berichten sturen naar recruiters, directe berichten naar leden met wie u geen contact hebt (InMail berichten), kunt u alle mensen zien die uw profiel hebben bezocht (met de Basic versie kunt u slechts een zeer klein aantal bezoeken analyseren), op de voorgrond solliciteren, vergelijkingen maken tussen verschillende kandidaten voor dezelfde vacature en online videocursussen volgen (maar alleen in het Engels, Spaans, Duits, Frans en Japans).

Linkedin Premium Business

Het Linkedin Premium Business abonnement kost €45,36 per maand en biedt 15 gratis InMail berichten, extra bedrijfsinformatie, informatie over wie uw profiel heeft bezocht en de mogelijkheid om onbeperkt te zoeken in andere profielen en videocursussen te volgen.

Linkedin Premium Sales

Het Linkedin Premium Sales abonnement kost €60,49 per maand en geeft u 20 gratis InMail berichten, informatie over uw accounts en leads, de mogelijkheid om gepersonaliseerde lijsten met leads te maken, de mogelijkheid om leads te rapporteren en zoekopdrachten op te slaan, alle informatie over wie uw profiel heeft bezocht en onbeperkte zoekopdrachten met de mogelijkheid om andere profielen te doorzoeken tot in de derde graad.

Linkedin Premium Recruitment

Het Linkedin Premium Recruitment abonnement is het duurst van allemaal: €90,73 per maand. Het biedt 30 InMail-berichten, geavanceerd zoeken met specifieke filters, dynamische suggesties voor de meest interessante profielen, geïntegreerde werving om gemakkelijk alle kandidaten voor uw vacatures te beheren, automatische tracering van kandidaten en natuurlijk onbeperkt zoeken op profielen en de mogelijkheid om te zien wie uw profiel de afgelopen negentig dagen heeft bezocht.

Linkedin Premium: annulering

Om Linkedin Premium te activeren, zelfs voor slechts een proefperiode van een maand, moet u meteen een geldige betaalmethode kiezen tussen creditcard, bankrekeningafschrijving of PayPal. Als u uw abonnement niet binnen één dag voor het einde van de proefperiode van een maand opzegt, wordt het abonnement geacht te zijn bevestigd en begint de facturering. U kunt uw Premium-abonnement op elk moment opzeggen en terugschakelen naar Basic, maar u verliest dan wel alle hierboven beschreven functies. Om dit te doen, moet u uw abonnement ten minste één dag voor het einde van de factureringsperiode opzeggen. Anders moet u de volgende maand volledig betalen.