Wind werkt vandaag niet, wat is er aan de hand

Als u vandaag, 20 april, problemen ondervindt met het WindTre-netwerk, klik dan op dit artikel.

Oorspronkelijk artikel

Niet alleen Infostrada. Sinds begin van de middag heeft ook Wind problemen in het hele land. Het is zeer waarschijnlijk dat de storingen in het netwerk van Wind en Infostrada verband met elkaar houden: de oorzaak zou een fout in de netwerkinfrastructuur kunnen zijn. Maar voor het ogenblik zijn er geen zekerheden. Wind en Infostrada hebben geen officiële mededelingen gedaan: technici zijn bezig het probleem op te lossen.

De storing bij Wind begon rond 14.00 uur op 7 mei: gebruikers begonnen storingen op het vaste netwerk en ADSL te melden. Deze problemen duren nu al een paar uur en verhinderen dat gebruikers kunnen bellen of verbinding kunnen maken met het internet. Op de officiële Twitter-pagina van Wind nemen veel gebruikers contact op met het servicecentrum op zoek naar informatie. Veel mensen op downdetector.co.uk klagen ook over de onderbreking van de dienstverlening en zoeken naar een oplossing. Technici van Wind en Infostrada werken er zeker aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Waarom Wind vandaag niet werkt

We weten niet wat de oorzaken zijn van het uitvallen van het Wind-netwerk in grote delen van Italië. Gebruikers melden dat ze niet kunnen bellen en gebeld kunnen worden met het vaste netwerk van Wind. Ook de klanten van Infostrada ondervinden hetzelfde probleem: het telefoonnetwerk en de internetverbinding zijn uitgevallen. Voorlopig heeft Wind nog geen officieel commentaar gegeven, maar op zijn Twitter-account reageert het op klanten die informatie over de netwerkstoring zoeken. We zullen het verhaal volgen en u de komende uren op de hoogte houden.

Update 18:00

De problemen worden opgelost.