3 series vergelijkbaar met Riverdale: hier zijn degenen om te kijken op streaming

Tieners, mysterie en een ietwat duistere setting: als je van deze drie ingrediënten houdt als je naar een serie kijkt, zijn hier de perfecte voor jou.

Riverdale is een van de meest succesvolle tv-series, geboren in 2017 en nu in zijn vijfde seizoen. In Italië wordt het uitgezonden door Netflix, dat ook The Terrifying Adventures of Sabrina heeft uitgebracht, een andere titel die zich afspeelt in het Riverdale-universum. Dit is een tienerdrama met een vleugje mysterie, typisch voor het thrillergenre.

De afgelopen jaren zijn tienertelevisieseries erg goed ontvangen op streamingplatforms, dus het genre is vrij breed en gearticuleerd. Maar in Riverdale, zijn er een paar elementen om rekening mee te houden die de norm hebben gezet. De serie, geïnspireerd op de Archie Comics, vertelt het verhaal van twee vrienden, Archie en Betty, die in een klein stadje wonen. Elk seizoen heeft een mysterie op te lossen, van de moord op Jason in het eerste hoofdstuk tot de videobanden in het vierde. Dan zijn er nog andere nevengebeurtenissen die de jonge personages in staat stellen de situatie op te lossen. Het is een tot nadenken stemmende show die het publiek geboeid houdt. Zijn er series vergelijkbaar met Riverdale op streaming?

Thirteen Reasons Why op Netflix

Thirteen is een van de meest invloedrijke tv-series in de opbouw van het tienergenre. Elk seizoen is anders. Het begint allemaal met de eerste, de belangrijkste, waarin het verhaal van Hanna Baker centraal staat. Ze is een meisje dat zelfmoord pleegt door 13 tapes achter te laten, één voor elke persoon die haar naar de dood heeft geleid.

De motieven worden beschreven in elke tape, die ook een gelegenheid zijn om je te verdiepen in de wereld van tieners, hun problemen, conflicten, onbeantwoorde liefde, geweld, pesterijen. Het is indringend en soms rauw en stelt ons in staat een genuanceerde wereld op een heel bijzondere manier te verkennen. De thema’s zijn vergelijkbaar met Riverdale, hoewel de stijl en het verhaal iets anders zijn dan de donkerdere setting van de Archie-serie.

Thirteen is beschikbaar op Netflix.

Élite op Netflix

Élite is een Spaanse tv-serie die zich afspeelt op de prestigieuze middelbare school Las Encinas. De kinderen die er komen zijn blijkbaar perfect en hebben het leven dat iedereen wil. In werkelijkheid verbergt de school enorme ontberingen en onrechtvaardigheden, die de jonge protagonisten dag na dag moeten doorstaan. Net als in Riverdale en Thirteen komen de controversiële kanten van de adolescentie naar voren. Er is geen tekort aan moorden en andere mysteries die het publiek – samen met de jonge hoofdrolspelers – moet onderzoeken.

Élite is beschikbaar op Netflix.

The Terrifying Adventures of Sabrina op Netflix

Het is onmogelijk om over Riverdale te praten zonder te verwijzen naar Sabrina, dat wordt beschouwd als de spin-off van de eerstgenoemde. Beide zijn gebaseerd op Archie Comics en er is geen gebrek aan constante verwijzingen naar de een of de ander in de relevante afleveringen.

Een belangrijk verschil is dat in The Terrifying Adventures of Sabrina het bovennatuurlijke element erg sterk is, terwijl Riverdale vrijwel afwezig is. Voor de rest zijn het twee series om absoluut achter elkaar te kijken.

De te suggereren tv-series zouden eindeloos kunnen zijn, helaas worden ze op dit moment niet gedistribueerd in Italië Riverdale-fans zouden Pretty Little Liars of Impulse echt kunnen waarderen.

Wie in plaats daarvan Riverdale wil kijken, wachtend op het vijfde seizoen dat in Italië arriveert, kan het zowel op Netflix als Amazon Prime Video vinden.