Hoe incognito te surfen op Android smartphones

Hulpzame tips over hoe incognito te surfen op Android smartphones om uw online activiteiten privé te houden: hier is hoe het in te schakelen.

Hoe incognito te surfen op Android? Ik weet zeker dat veel mensen zich hebben afgevraagd hoe ze websites kunnen bezoeken zonder sporen achter te laten van hun zoektocht terwijl ze online zijn.

Dit gebeurt meestal omdat je de inhoud van je activiteit geheim wilt houden, zodat geen derde partij je zoekopdrachten in de geschiedenis kan bekijken met hetzelfde apparaat. Hier zijn de tips van Libero Tecnologia om incognito te surfen op Android-toestellen.

Incognito surfen op Android: waarom?

De kern van de kwestie van incognito surfen op Android is het concept van privacy. Vaak zijn er apparaten die door meerdere mensen worden gebruikt, zoals PC’s voor zakelijk gebruik of computers die door alle gezinsleden kunnen worden geraadpleegd. Om te voorkomen dat andere mensen onze online activiteiten volgen, is het mogelijk de optie incognito surfen te kiezen. Op deze manier zullen onze zoekopdrachten niet verschijnen in de “geschiedenis” sectie.

Het is echter wel zo dat een zoekopdracht altijd uit de geschiedenis kan worden verwijderd. Als u dit echter vergeet, kan dit tot niet te onderschatten problemen leiden en zelfs uw interpersoonlijke relaties in gevaar brengen.

Hoe activeert u incognito browsen op Android

Het inschakelen van incognito browsen op Android is vrij intuïtief. Natuurlijk variëren de instructies afhankelijk van welke browser u besluit te gebruiken om toegang te krijgen tot internet.

Google Chrome

Google Chrome is ongetwijfeld de meest gebruikte browser op Android-toestellen. Om toegang te krijgen tot anoniem browsen, is de eerste stap de app te openen en te klikken op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek. Dit opent een venster met verschillende opties. Door de tweede te kiezen, genaamd “Nieuw incognitotabblad”, kunt u anoniem browsen zonder enig bewijs in de geschiedenis.

Mozilla Firefox

Het is niet ongebruikelijk op Android-toestellen om Mozilla Firefox te gebruiken voor toegang tot internet. In dit geval klikt u na het openen van de app op het pictogram in de rechterbovenhoek. Hier zal een ander icoon verschijnen, genaamd “Masker”, vergezeld van een “plus” knop. Door op deze knop te klikken, kunt u een nieuw tabblad in incognitomodus openen.

Voordelen en nadelen van privé browsen met Android

Aan het begin van dit artikel hebben we de privacyredenen genoemd waarom mensen in incognitomodus op internet gaan. Er zijn echter ook andere redenen die niet mogen worden onderschat. In de eerste plaats de mogelijkheid om op het internet te surfen zonder het gedoe van gepersonaliseerde reclame, dat sterk wordt beperkt met de privé-modus (hoewel niet volledig uitgeschakeld). Ten tweede mag de mogelijkheid niet worden vergeten om met verschillende profielen toegang te krijgen tot meerdere accounts op een site (bv. Facebook of e-mail).

De nadelen zijn onder meer dat het IP-adres niet kan worden verhuld, aangezien dit altijd zichtbaar blijft. Meer specifiek: anoniem surfen zorgt ervoor dat de bezochte sites niet zichtbaar zijn in de geschiedenis, maar de sporen van deze activiteit blijven traceerbaar via het IP-adres en de downloads die worden uitgevoerd.