Beste online slideshow software

Slideshows zijn digitale presentaties van beeld en geluid. Eenvoudig gezegd worden de geselecteerde beelden automatisch doorgebladerd, met een vast tijdsbestek, om de gebruiker een intrigerende en goed doordachte sequentie te tonen. Dit is een bijzonder gebruikelijke techniek in de zakenwereld, waar we vaak projectpresentaties met deze techniek voorstellen.

Het is helemaal geen ingewikkelde techniek, tenzij je van plan bent van een diashow een semi-korte film te maken, met hulpmiddelen die typisch zijn voor professionele videobewerking. Of je nu een zakelijke presentatie maakt of een slideshow voor een privé gebeurtenis, zoals een verjaardag of een jubileum, hier zijn een aantal handige programma’s om je te helpen slagen, gebruikmakend van wat het web gratis te bieden heeft.

Freemake Video Converter

Met dit programma kun je in korte tijd echt uitzonderlijke slideshows maken, waarbij je een groot aantal afbeeldingen samenvoegt zonder dat het je iets kost. Het programma is volledig gratis en een van de voordelen die het biedt is een groot aantal gegarandeerde uitvoerbestandsformaten. U kunt uw voltooide bestand ook rechtstreeks uploaden naar het YouTube-kanaal van uw voorkeur. Dit is een gemakkelijke manier om een paar stappen over te slaan, terwijl het ook de processor ontlast. Hetzelfde geldt voor externe media. U kunt uw bestanden overzetten op USB-sticks, externe harde schijven of dvd’s.

Het nadeel is dat u geen toegang hebt tot kant-en-klare sjablonen, die u alleen kunt aanpassen door foto’s toe te voegen. Je moet dus van nul beginnen, met verbeelding en toewijding. Het is ook niet mogelijk om tekst toe te voegen, waardoor de diavoorstelling beperkt blijft tot foto’s en muziek.

DVD Slideshow Builder

Een zeer krachtig gereedschap voor het ontwikkelen van diavoorstellingen met veel mogelijkheden voor degenen die professionele, zakelijk georiënteerde eindproducten moeten maken. Gebruikers kunnen onbeperkt een mix van foto’s en video’s combineren en zo verschillende diavoorstellingen maken met 2D- of zelfs 3D-overgangseffecten. Dit gratis programma kan ook worden gebruikt om rechtstreeks te uploaden naar YouTube, andere sociale netwerken of zelfs uw smart-tv.

Het grootste voordeel van dit programma is dat het zeer eenvoudig te gebruiken is. Als u het eenmaal voor de eerste keer hebt uitgeprobeerd, is het gemakkelijk om professionele diavoorstellingen te maken die niet misstaan in een kantoorpresentatie. Er is een breed scala aan uitvoerformaten voor afbeeldingen, video en audio. De diavoorstellingen zijn in dit opzicht volledig aanpasbaar, zoals vereist. Het is echter niet mogelijk om rechtstreeks te uploaden via e-mail of harde media zoals dvd’s of USB-sticks.

Filmora Video Editor

Het geboden platform is rijk aan functies, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als professionals op het gebied van videobewerking. Filmora Video Editor ondersteunt alle soorten bestandsformaten en de resultaten kunnen direct worden gedeeld op de belangrijkste sociale media. De ontwikkeling van dia’s is zeer doeltreffend, gezien de vele functies. Een van de pluspunten is de zeer intuïtieve interface, ideaal voor wie net begint in deze wereld. Er is geen gebrek aan filters met overlay- en bewegingselementen. Elk bestandsformaat wordt ondersteund en uploaden naar sociale netwerken is uiterst eenvoudig.

Het nadeel is dat er maar weinig sjablonen zijn om naar te verwijzen. Ook in dit geval zijn dus initiatief en verbeeldingskracht van de gebruiker vereist. De 3D-effecten zijn beperkt, maar voldoende voor wat een volledig gratis programma is. Er is een betaalde versie, die geen watermerk heeft, terwijl de gratis versie zijn stempel drukt op het eindproduct.

Windows Movie Maker

Een van de voorgeïnstalleerde Windows-programma’s kan zeker van pas komen als u diavoorstellingen moet maken, of dat nu voor werk- of privédoeleinden is. Het is zeer eenvoudig te gebruiken en stelt u in staat uw eerste stappen te zetten in de wereld van videobewerking, het beheren van foto’s, films en muziekbestanden zonder stress. Video’s kunnen ook rechtstreeks vanaf uw webcam worden opgenomen en het is uiterst eenvoudig om visuele effecten en animaties toe te passen op geselecteerde gedeelten van uw diavoorstelling. Het is een zeer licht programma dat niet veel van uw pc-bronnen in beslag neemt.

U kunt uw eindwerk uploaden naar sociale media en er zijn een groot aantal overgangen met visuele effecten. Er moet echter worden opgemerkt dat de functies over het algemeen beperkt zijn in vergelijking met die van andere toestellen op de markt. Het is echter ideaal voor snelle klussen die geen uitstekende interventie vereisen. De nadruk ligt dan ook meer op de praktische dan op de artistieke effecten. De echte beperking zijn de ondersteunde bestandsformaten. Deze lijst is beperkt.

Zijdig

We hebben het hier niet over een programma, maar over een sociaal platform. Een systeem dat vooral wordt gebruikt door degenen die snel willen delen wat ze op hun profiel hebben gemaakt.

Sidely

Hiermee kunt u ook uw favoriete makers volgen, zodat u modellen hebt om u te inspireren en aanwijzingen om uw bewerkingsstijl te verbeteren. De ontwikkeling van dia’s is zeer eenvoudig en de functies zijn gevarieerd. Het is ook heel gemakkelijk om mediabestanden van andere platforms te importeren. U kunt uw video’s markeren als privé of openbaar, zodat u een verzameling kunt aanleggen waarvan u zelf kunt bepalen of en wanneer u ze met anderen wilt delen.

Het vergt wat experimenteren in het begin om de mogelijkheden volledig te benutten. Dit betekent dat het wat tijd en oefening vergt. Het is dus niet het ideale instrument voor beginners die op zoek zijn naar een programma voor occasioneel gebruik. De echte beperking is echter dat het niet mogelijk is om ontwikkelde video’s te downloaden. Dit is een obstakel dat kan worden opgelost met andere online-instrumenten. Zodra het eindproduct is geüpload naar de sociale netwerken, kan het van daaruit op een andere manier worden gedownload.

Bannersnack

Er hoeft geen programma te worden gedownload, aangezien het een volledig gratis online tool is. Het biedt een breed scala aan functies, waarmee u interessante diavoorstellingen kunt ontwikkelen. U kunt eenvoudig foto’s, video’s en muziek toevoegen vanaf het verbonden Photosnack-platform en ze nadien delen op de belangrijkste socialemediaplatforms. Het hebben van een groot platform is ideaal voor diegenen die slideshows moeten maken voor werkdoeleinden.

In dergelijke gevallen is het zeker geen probleem om gebruik te maken van achtergronden of mensen van diverse pluimage die geen relatie hebben met de maker. Een nadeel is dat er maar weinig modellen zijn die de automatische afspeelfunctie ondersteunen. Bovendien is het aantal modellen beperkt. Bovendien zult u, als u voor de gratis versie kiest, te maken krijgen met het watermerk dat op de video wordt achtergelaten.

Kizoa

Dit is een bekend hulpmiddel voor het maken van online video-editors. Er zijn veel interessante functies die u kunt gebruiken zonder dat u zich hoeft te registreren. Dit is zeer handig en mag niet worden onderschat. Dat betekent dat u uw inloggegevens niet hoeft te onthouden en snel aan de slag kunt. Dit is vooral nuttig als u dit hulpmiddel slechts sporadisch hoeft te gebruiken. Gebruikers kunnen ook gemakkelijk de timing, duur en grootte van de dia’s aanpassen, evenals de positie enz.

De onmiddellijke start, zonder registratie, kan alleen maar een groot pluspunt zijn voor dit hulpmiddel. Hoewel er niet voor betaald hoeft te worden, is er een hoge mate van maatwerk mogelijk, waardoor het een van de favorieten is die vandaag de dag actief zijn. Het is heel gemakkelijk om de verhoudingen te controleren. Een zeer nuttige functie voor wie diavoorstellingen moet maken met precieze parameters. Er is ook een betaald pakket, maar het gratis pakket stelt niet teleur wat betreft de functies.

Het nadeel is dat het niet het meest eenvoudige programma is om te begrijpen. Het vergt dus enige eerste studie en tests. Dit is de beste manier om te voorkomen dat er eenzijdige of onbevredigende dia’s ontstaan. Het is beter om een beetje te studeren, te vertrouwen op enkele sjablonen en te zoeken naar gidsen. Het eindresultaat, dat uitstekend zal zijn wanneer u de verschillende kenmerken kent, zal zeker de tijd waard zijn die u aan “studie” besteedt. Als u een volledige HD-resolutie nodig hebt, moet u weten dat dit alleen beschikbaar is als betaald pakket.

PhotoStory

Een echt nuttige app voor iedereen die foto- en videobewerking vanaf zijn Android-toestel wil proberen. Het is een geweldig hulpmiddel om snel uw creaties op sociale netwerken te plaatsen. Een echte strijdmakker voor de beïnvloeders van morgen. Vele filters, animaties en verschillende resoluties zijn beschikbaar. Het grootste nadeel is echter dat je maar uit een beperkt aantal foto’s kunt kiezen.

SlideLab

Diegenen met iOS-apparaten kunnen in plaats daarvan SlideLab gebruiken. Deze app zit vol met intuïtieve functies. U kunt dia’s van elke lengte maken, met afbeeldingen, video’s en muziekbestanden. Het is zeer gemakkelijk te ontwikkelen, hoewel het niet zo handig is om de foto’s te organiseren volgens de behoeften van de gebruiker.