Google, het geheim om zoekresultaten te laten dansen

Op Google’s zoekmachine zit een easter egg waarmee je de zoekresultatenpagina kunt laten dansen: zo werkt het

De afgelopen dagen had Google Search (kortweg de zoekmachine) een leuke verrassing waar weinig mensen weet van hebben: de mogelijkheid om de resultaten te laten dansen. Ik heb het goed begrepen: als je een heel specifieke zoekopdracht uitvoert, verschijnen er een aantal knoppen op het pc-scherm die, eenmaal ingedrukt, muziek afspelen en de pagina met zoekresultaten begint te ‘dansen’.

De easter egg (de term die meestal wordt gebruikt voor dit soort verrassingen die in apps en besturingssystemen zijn verstopt) werd op 2 augustus door Google toegevoegd ter ere van de twintigste verjaardag van het nummer ‘Cha Cha Slide’, dat op 2 augustus 2000 in de VS werd uitgebracht. Een zeer bekende dans track met een unieke choreografie. Google probeerde deze choreografie op de zoekmachine te reproduceren, met zeer goede resultaten. Hier leest u hoe u Google’s nieuwste easter egg activeert en de zoekmachine aan het dansen krijgt.

Hoe laat u Google’s zoekresultatenpagina dansen

De stappen zijn beperkt en heel eenvoudig. Open eerst Google en typ de woorden “cha cha slide” in het zoekvak. De SERP zal verschijnen en het eerste zoekresultaat zal de video zijn van het liedje Cha-Cha Slide Mr C The Slide Man. U zult een heel speciale microfoon zien naast de naam van het liedje. Druk erop en de pagina begint te bewegen en een paar coupletten van het liedje af te spelen (zet het volume harder).

Telkens wanneer u op het pictogram drukt dat naast de naam van het liedje verschijnt, zal de pagina met een ander effect bewegen. Dit kun je minstens vijftien seconden volhouden, waarna de ‘moves’ van de zoekresultatenpagina ad infinitum worden herhaald.

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt, Google heeft in het verleden al vaker speciale easter eggs gelanceerd, zoals voor de lancering van Avengers: endgame met Thanos.