De must-have accessoires voor een camera

Het voordeel van digitale camera’s is dat u hun prestaties kunt aanpassen door een reeks accessoires te kopen die passen bij uw behoeften en de resultaten die u wilt bereiken. Er is een breed scala aan accessoires op de markt, waaronder hoesjes, externe flitsers, reservebatterijen, luidsprekers en statieven, maar het is belangrijk om producten te kiezen die compatibel, kosteneffectief en geschikt voor uw doeleinden zijn. Laten we eens kijken naar een aantal van de beste camera-accessoires voor uw spiegelreflexcamera of spiegelloze camera, met een aantal van de goedkoopste en duurste SLR en spiegelloze accessoires beschikbaar.

Welke camera-accessoire te kopen

Het kiezen van de juiste SLR en spiegelloze accessoires is niet eenvoudig, omdat er een aantal belangrijke aspecten zijn om te overwegen. Ten eerste moet u rekening houden met de kwaliteit van uw digitale camera, uw vaardigheidsniveau en uw persoonlijke verwachtingen, en proberen de juiste instellingen te krijgen voor het soort doelen dat u wilt bereiken. Naast de camera en de lenzen zijn er een aantal producten die de prestaties van het toestel kunnen veranderen om de opname- of videoprestaties te verbeteren.

Een essentieel product is bijvoorbeeld de tas, om zowel de camera als alle apparatuur netjes te houden, maar u moet wel de grootte, de kwaliteit van de stof en de aanwezigheid van vakken voor de verschillende apparaten die u moet meenemen, controleren. Een externe flitser of belichtingssysteem is net zo belangrijk, vooral als u kiest voor richt- en regelbare modellen, een functie die vaak ontbreekt in systemen die in apparatuur zijn ingebouwd en door de fabrikant in de basisuitrusting zijn opgenomen.

Tegelijkertijd is het van essentieel belang ten minste een statief aan te schaffen, om de stabiliteit te verbeteren en ook gebruik te kunnen maken van functies als fotograferen op afstand, eventueel aangevuld met een draadloze afstandsbediening. En vergeet de reservebatterijen en geheugenkaarten niet, zodat u nooit zonder stroom of opslagruimte komt te zitten. Wat merknamen betreft, kunt u kiezen voor originele of compatibele producten, maar controleer altijd of uw spiegelreflexcamera of spiegelloze model wordt ondersteund, zodat de prestaties van het accessoire zonder beperkingen gegarandeerd zijn.

Beste accessoires voor spiegelreflexcamera’s

SLR’s zijn completere en duurdere professionele toestellen die, in tegenstelling tot spiegelloze camera’s, groter zijn door de aanwezigheid van de spiegel tussen de sensor en de lens. Laten we eens kijken naar enkele van de beste accessoires voor spiegelreflexcamera’s die u zeker moet hebben.

JZK Regenhoes

Een van de beste spiegelreflexaccessoires die essentieel is, is de JZK regenhoes, een model dat speciaal is ontworpen voor professionele digitale camera’s (te vinden op Amazon). Met de hoes kunt u uw hele toestel adequaat beschermen, en hij is compatibel met Nikon, Sony, Panasonic, Canon, Olympus en nog veel meer. Met de hoes kunt u zowel de camera als de lens beschermen tegen regen, de laatste tot een maximum van 32 cm. De hoes beschermt de spiegelreflexcamera niet alleen tegen water, maar ook tegen stof, zand en andere deeltjes, waardoor het een essentieel product is voor buitenopnamen.

Air Blower met UES 9 Cleaning Kit

Wanneer u een kwaliteitscamera bezit, is het van essentieel belang om deze altijd schoon te houden, om te voorkomen dat vuil en deeltjes in de mechanische onderdelen terechtkomen en het toestel beschadigen of de prestaties ervan verminderen. Voor het onderhoud van de SLR kunt u een luchtblazer met reinigingsset UES 9 kopen, een set accessoires die nodig is om het toestel altijd in perfecte staat te houden. In de kit zijn een professionele optische pen inbegrepen, waarmee vuil kan worden opgenomen van de moeilijkst bereikbare plaatsen, olie- en stofmachines kunnen worden verwijderd dankzij de werking van koolstof, de pads voor het reinigen van de APS-C sensoren en de praktische luchtblazer die essentieel is voor de interne onderdelen. Koop hem op Amazon tegen de beste prijs.

AmazonBasics Case

Een van de must-have producten voor bezitters van een spiegelreflexcamera is de cameratas, een tas waarin u zowel uw camera als accessoires kunt opbergen. Een van de best verkochte modellen is het AmazonBasics model, dat uiteraard op Amazon verkrijgbaar is, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt en compatibel is met bijna alle spiegelreflexcamera’s met een zoomlens tot 110 mm. De tas is gemaakt van waterdicht EVA, met een structuur waarmee u hem rechtop kunt houden als hij op de grond ligt, met drie vakken voor accessoires, twee sleuven voor SD-geheugenkaarten en binnenafmetingen van 16,5 x 19,1 x 15 cm.

Nieuwe diffusorflitser

Om elke opname die u met uw spiegelreflexcamera maakt te optimaliseren, is het belangrijk om een diffusorflitser te hebben, een essentieel accessoire in veel contexten. De Neewer-kit, die verkrijgbaar is bij Amazon, omvat bijvoorbeeld een reeks nuttige producten, waaronder de Speedlite 750 II-flitser, de Speedlite 750 II-flitser en 12 kleurenfilters, die zorgen voor maximale compatibiliteit met Nikon-camera’s, waaronder de D7200, D50, D80 en vele andere. De 105mm flitser is krachtig en heeft een ISO 100 gevoeligheid, ondersteunt TTL, Multi en S2, de diffuser elimineert schaduwen en verbetert de lichtdichtheid, terwijl de kleurenfilters u in staat stellen om kleuren te perfectioneren en kunnen worden gebruikt bij verschillende gelegenheden.

K&F Statief

Een van de must-have SLR accessoires is natuurlijk het statief, een essentiële ondersteuning voor het maken van perfecte foto’s, panoramische landschappen en het opnemen van vlekkeloze video’s. Een van de populairste modellen is het K&F statief, dat wordt geleverd met een reistas en is gemaakt van een aluminiumlegering met een lichtgewicht opvouwbare structuur. Met dit product kunt u een maximale hoogte van 2 meter bereiken, vanaf een minimum van 45 cm, het ondersteunt een belasting tot 8 kg en is volledig instelbaar naar uw behoeften, met een kogelmechanisme om 360 graden te draaien, een multifunctioneel systeem om het in een monopod te veranderen en een gewicht van slechts 1,44 kg. Koop hem op Amazon.

Beste accessoires voor spiegelloze camera’s

Spiegelloze camera’s zijn lichtere, compactere en gebruiksvriendelijkere digitale apparaten dan spiegelreflexcamera’s, en daarom genieten ze vaak de voorkeur van amateurs, hoewel sommige modellen tot zeer geavanceerde prestaties in staat zijn.

Sandisk SD-geheugenkaart

Bij digitale camera’s is een van de meest voorkomende problemen de opslagruimte, en geheugenkaarten kunnen ook beschadigd raken of breken. De ideale oplossing is om altijd reserve SD-kaarten bij je te hebben, zelfs voor veiligheidsback-ups, dus een van de accessoires voor spiegelloze camera’s die je moet kopen is een kwaliteitskaart zoals de Sandisk Extreme Pro 64GB (verkrijgbaar bij Amazon). Deze klasse 10 microSDXC heeft een leessnelheid tot 170MB/s en een schrijfsnelheid van 90MB/s, is perfect voor het opnemen van video’s in Ultra HD 4K-kwaliteit en werkt zelfs onder de zwaarste omstandigheden, zoals hoge of lage temperaturen, en is bestand tegen röntgenstraling en waterspatten.

Pholsy Draadloze Afstandsbediening

Eén van de beste accessoires voor digitale camera’s is de Pholsy Draadloze Afstandsbediening, een apparaat waarmee u het ontspannen van de sluiter op afstand kunt bedienen. Dit model, dat op Amazon wordt aangeboden, is verkrijgbaar voor vele camera’s van Nikon, Fujifilm, Canon, Fuji, Olympus, Sony en Panasonic, en ondersteunt autofocus, continue of enkelvoudige opname, vertraging en BULB-modus. De bediening is ofwel bedraad via een kabel of draadloos, met 2,4 GHz signaaloverdracht en een bereik tot 80 meter.

Commlite LED Panel CM-L50BII

Eén van de beste accessoires voor spiegelloze camera’s is het Commlite LED Panel CM-L50BII, een universeel, dimbaar cameraverlichtingssysteem met 50 LED’s dat ook compatibel is met smartphones. De houder kan rechtstreeks op het toestel worden geïnstalleerd, anders is er een praktische handgreep voor de telefoon beschikbaar, met 3 verschillende filters die kunnen worden toegepast om een blauwe, oranje of witte achtergrond te krijgen. De helderheid is instelbaar in 8 niveaus en bereikt een waarde tot 6880 lux, terwijl de autonomie tot 18 uur gegarandeerd is. Koop hem nu op Amazon.

Patona Battery Charger

Hoewel spiegelloze camera’s zijn uitgerust met krachtige batterijen, vereist langdurig gebruik een voorraad reservebatterijen die altijd opgeladen en klaar voor gebruik zijn, zodat je niet zonder stroom komt te zitten net wanneer je ze nodig hebt. De beste oplossing is om een lader met extra batterijen te kopen, bijvoorbeeld door te kiezen voor deze complete set van Patona (de prijs vindt u op Amazon). De kit is voorzien van een dubbele micro-USB-oplader met een ingang van 5V en 2,1A en een uitgang van 8,4 V met 700 of 500 mA, er is een LED-oplaadniveau-indicator en twee LP-E17 lithiumbatterijen die compatibel zijn met veel Canon-camera’s, zoals de EOS 200D, M5 en Rebel T6i.

Rode VideoMicro Directionele Microfoon

Om omgevingsgeluiden of audio in een video op te nemen voor streaming, interviews of andere soorten opnamen, is de meest efficiënte optie de aanschaf van een directionele microfoon. Een van de best verkochte modellen is de Rode VideoMicro, een van de populairste spiegelloze accessoires, een echt lichtgewicht en compact toestel dat heel gemakkelijk te gebruiken is, aan te sluiten is met een 3,5mm audio jack kabel, slechts 42 gram weegt en 80mm lang is. Er zijn geen batterijen nodig, in feite is de stroomvoorziening die van de camera, hij heeft een frequentierespons van 100 Hz tot 20 kHz en een elastische standaard is in de verpakking inbegrepen. Koop de microfoon op Amazon.