4 trucs om foto’s op Instagram te bewerken

Instagram’s filters laten beelden een nieuw leven krijgen, maar ze ten volle gebruiken is niet eenvoudig. Hier zijn een paar tips en trucs

Elke foto die op Instagram wordt geplaatst, is een oorlog om een like (een hartje) van andere gebruikers te verdienen. Het aantal foto’s dat elke minuut wordt gepost is zo groot dat het echt moeilijk is om je te onderscheiden van de massa.

Het is niet altijd zo dat het posten van een mooie foto van een landschap, misschien aangepast met fotobewerkingssoftware, leidt tot onmiddellijk succes. Om de sprong naar het volgende niveau te maken, moet je weten hoe je de filters van Instagram perfect kunt gebruiken. Het sociale platform biedt gebruikers een veertigtal filters die foto’s tot leven brengen. Zij zijn de echte truc om meer likes te krijgen. Maar zelfs Instagram filters verbergen geheimen die alleen professionals kennen. Hier volgen een paar trucs voor het gebruik van Instagram-filters om het beste uit je foto’s te halen.

Het beste filter voor je foto kiezen

Een van de geheimen van het succes van Instagram zijn de filters die het biedt om de toon van kleuren te veranderen. Maar deze kleurveranderingen zorgen er niet altijd voor dat de foto die je neemt een kwantumsprong maakt. Integendeel. In sommige gevallen zijn “filterloze” beelden veel succesvoller. Daarom vergelijken wij, wanneer wij moeten beslissen welk filter wij op de foto zullen toepassen, de originele foto en de gewijzigde foto. Als we niet overtuigd zijn van het filter, kunnen we de foto ook zonder filter publiceren.

De intensiteit van het filter wijzigen

Een Instagram-truc die maar weinig mensen kennen, is de mogelijkheid om de intensiteit van het filter te wijzigen. Als de door het filter ingestelde kleurvariatie te sterk is, kan deze worden verminderd. Als u het filter hebt gekozen, klikt u nogmaals op het filterpictogram om toegang te krijgen tot een nieuw gedeelte waar u de intensiteit van de kleuren kunt wijzigen.

Filters beheren

Statistieken over het gebruik van filters door gebruikers hebben aangetoond dat de filters die bovenaan de door Instagram gemaakte lijst staan, het meeste succes hebben. Maar dat is niet alles. Er zijn een hele reeks filters waar de gebruikers geen weet van hebben. Instagram heeft meer dan 40 filters, maar op de app worden er 25-30 getoond. Alle andere zijn verborgen en het is de gebruiker die ze moet activeren. Je kunt je Instagram-filters beheren door naar het filtergedeelte in de app te gaan. Als je een foto maakt en Instagram toont de filters, moet je naar de laatste in de reeks gaan en daar verschijnt het pictogram Beheren. Wanneer u dit gedeelte opent, ziet u alle filters die door Instagram zijn gemaakt, zelfs de onbekende zoals “Toaster”, “1977” en “Kelvin”.

De parameters van een foto wijzigen

Naast filters kunnen gebruikers met Instagram ook individuele parameters van een foto wijzigen. We hebben het over helderheid, contrast of kleur. Het wijzigen van de waarden van deze parameters is heel eenvoudig: nadat u een filter hebt gekozen, drukt u op de knop Bewerken rechtsonder. Dit opent een reeks instellingen (Aanpassen, Helderheid, Contrast, Textuur, Kleur, Verzadiging) waarmee u het beeld op de best mogelijke manier kunt aanpassen.