Huawei P30 met vier camera’s en 10X optische zoom

2019 staat bol van het nieuws voor de Chinese fabrikant. De volgende topper krijgt vier camera’s en 10X optische zoom

De volgende Huawei P30, die waarschijnlijk wordt onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona dat gepland staat van 25 tot 28 februari 2019, krijgt mogelijk vier camera’s en een 10X optische zoom. Dit zou het antwoord van de Chinese reus zijn op de concurrentie van met name het Koreaanse Samsung en zijn Galaxy A9 met vier camera’s maar ‘slechts’ een 2X optische zoom.

Dit werd gehint, maar niet daadwerkelijk bevestigd, door Walter Ji, president van Huawei’s Consumer Business Group voor de regio West-Europa, tijdens een interview met de Duitsers op AndroidPIT. Wat Ji wel bevestigde, is dat zijn bedrijf er aan werkt en dat er op een nog niet nader genoemde datum enkele grote verrassingen zullen komen. De huidige P20 Pro heeft drie camera’s met Leica-lenzen (40 MP Light Fusion-sensor, 20 MP zwart-witsensor, 5X hybride zoom) en dubbele LED-flitser. De Samsung Galaxy A9 specs omvatten vier camera’s (24 MP hoofdcamera, 5 MP scherptediepte, derde 10 MP sensor met 2X zoom en tot slot 8 MP groothoeklens) en een enkele LED-flitser.

De beste fotosmartphone van 2019

Een eventuele Huawei smartphone met vier camera’s, waarvan ten minste één met een echte 10X optische zoom, zou waarschijnlijk het toestel met de beste fotoafdeling op de markt zijn en echt kunnen concurreren met de producten van Samsung. Tegelijkertijd bevestigt Walter Ji, om de Koreanen bij te benen, dat Huawei een opvouwbaar toestel zal presenteren en dat het, in tegenstelling tot de Galaxy F-smartphone, over 5G-connectiviteit zal beschikken. Aan de softwarekant zouden Android One-versies niet goed ontvangen worden door gebruikers van high-end en mid-range toestellen, dus zal Huawei waarschijnlijk vertrouwen op zijn eigen EMUI skin voor zowel high-end als mid-range toestellen. Aan de andere kant is Huawei net begonnen met de uitrol van EMUI 9.0 op basis van Android Pie 9.0 op een aantal van zijn smartphones: P20, P20 Pro, Mate 10, Mate 10 Pro, Mate 10 Porsche Design, Mate RS Porsche Design, Honor 10, Honor View 10 en Honor Play. Het bedrijf heeft daarom enkele maanden voor de lancering van de nieuwe 2019-reeks om het nieuwste besturingssysteem van Google in de praktijk te testen, feedback van gebruikers te krijgen en eventuele bugs te verhelpen.