Hoe gestolen Instagram-account terughalen

Als je Instagram-account is gestolen, is het mogelijk om het terug te krijgen door een e-mail met je eigen foto en accountnaam naar het platform te sturen

Ook Instagram is onder de radar van hackers gekomen. Voor hackers geeft het bemachtigen van een Instagram-account hen een bevoorrechte toegangspoort tot je Facebook-profiel, aangezien de accounts van de twee sociale netwerken in de meeste gevallen gekoppeld zijn.

Als je een gemakkelijk te achterhalen wachtwoord gebruikt en het doelwit van een hacker bent, kost het slechts een paar minuten om de controle over je Instagram-profiel te verliezen. In het geval dat een hacker probeert in te breken op onze account, stuurt Instagram ons onmiddellijk een e-mail waarin het ons waarschuwt voor het incident en ons uitnodigt ons wachtwoord te wijzigen (via Facebook of e-mail). Maar in veel gevallen zijn hackers sneller en veranderen ze het e-mailadres van het Instagram-profiel, waardoor we in feite van ons eigen account worden verwijderd. Wat moeten we in zo’n geval doen? Is het mogelijk om het gestolen Instagram-account terug te krijgen?

Het is helaas niet allemaal verloren en door de instructies van Instagram te volgen, kunnen we ons profiel terugkrijgen. De procedure is vrij eenvoudig en je hoeft geen computerexpert te zijn om het te voltooien.

Hoe je gestolen Instagram-profiel te herstellen

Als een hacker je Instagram-account heeft gestolen, raak dan niet in paniek. Ga eerst naar de applicatie en klik op “Assist met toegang”. Voer vervolgens uw gebruikersnaam en het e-mailadres in dat u hebt gebruikt om u aan te melden op Instagram. Klik op het volgende scherm op de link “Do you need further assistance” en voer opnieuw het e-mailadres in dat u hebt gebruikt om u aan te melden voor de dienst. Zo kan Instagram contact met je opnemen en je vertellen hoe je je gestolen profiel terug kunt krijgen. U kunt ook rechtstreeks een e-mail sturen naar het supportcentrum van Instagram waarin u het probleem uitlegt.

In dergelijke gevallen reageert Instagram met een e-mail waarin de stapsgewijze procedure wordt uitgelegd. In de tekst van de e-mail staat een negencijferige code die je op een stukje papier moet noteren, samen met je naam en gebruikersnaam op Instagram. Maak dan een foto van je gezicht en het stukje papier met de negencijferige code erop. Stuur de foto per e-mail naar Instagram. Binnen enkele dagen ontvang je een antwoord van Instagram met de laatste stappen die je moet volgen om weer in het bezit te komen van je account. Om de hele procedure te laten slagen, is het belangrijk dat we een selfie van onszelf nemen op ons account, zodat de medewerkers van Instagram de foto die we naar hen hebben gestuurd kunnen vergelijken met de foto’s op ons sociale profiel.

In de body van de e-mail die Instagram ons stuurt, zal een link staan waarmee we het wachtwoord kunnen wijzigen en de hacker van ons profiel kunnen gooien. Vergeet niet om na het wijzigen van de beveiligingssleutel uit te loggen op alle apparaten waarop u Instagram gebruikt. Als je alle stappen perfect hebt gevolgd zou je je Instagram account hersteld moeten hebben.