Hoe Android System Webview update problemen op te lossen

In dit artikel zullen we u helpen het probleem op te lossen als Android System Webview niet update: hier is wat het is en wat u moet doen om het correct te updaten.

Het is een vrij vaak voorkomend probleem: Android System Webview wordt niet bijgewerkt en maakt het onmogelijk om in-app web content te bekijken. Wat te doen als deze toepassing niet correct wordt bijgewerkt? Hier is een artikel van Libero Tecnologia dat u kan helpen de situatie op te lossen.

Android System Webview: wat het is en waarom het moet worden bijgewerkt

Voordat we in detail begrijpen wat te doen wanneer Android System Webview niet wordt bijgewerkt, laten we proberen te begrijpen wat deze toepassing in detail is. Misschien is het je nooit opgevallen, maar als je een Android-telefoon hebt, heb je deze app al vaak opgestart. De reden? Het is eenvoudig: Android System Webview is een systeem-app die wordt geleverd met alle nieuwste Android-modellen. Het is geen klassieke app, in de zin dat u er nooit een pictogram voor zult vinden, maar het is een toepassing waarmee u een webpagina vanuit een andere toepassing kunt openen.

Een ander belangrijk ding om te weten is dat het van cruciaal belang is dat Android System Webview altijd wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie. Als dit niet het geval is, kunnen andere apps in de Play Store mogelijk niet worden bijgewerkt, waardoor ze niet goed kunnen werken.

Wat te doen als Android System Webview niet wordt bijgewerkt

Het is duidelijk dat het belang ervan cruciaal is voor ons Android-toestel. Als deze app niet goed is bijgewerkt, verhindert hij effectief dat toepassingen een webpagina openen, waardoor de mogelijkheden van het gebruikte apparaat sterk worden beperkt. Bij problemen in verband met het niet bijwerken van gegevens wordt vaak gebruik gemaakt van de zogenaamde “strong-arm tactics”. Veel apps worden bijvoorbeeld verwijderd en vervolgens opnieuw geïnstalleerd om de bijgewerkte versie te laden.

Met Android System Webview is dit niet mogelijk: omdat het een systeemtoepassing is, kan deze niet volledig worden verwijderd, het is hooguit mogelijk om terug te gaan naar de fabrieksversie, d.w.z. om deze te ontdoen van alle eerdere updates. Maar dit is de uiterste oplossing.

Opwaarderen van Android System Webview: klassieke oplossingen

Voordat u overgaat tot de meer doortastende oplossingen, is het mogelijk om andere, minder invasieve manieren te proberen om Android System Webview bij te werken: opnieuw opstarten en wachten. Zoals u weet, crashen smartphones vaak en de enige manier om opnieuw op te starten is alles opnieuw in te stellen door opnieuw op te starten. Dit zou ook een geschikte oplossing kunnen zijn als de Android System Webview update bevriest. U kunt ook geduldig zijn en een paar minuten wachten. Het kan bijvoorbeeld een tijdelijke down van de Google-servers zijn die problemen veroorzaakt.

Individuele app-updates

Het niet updaten van de Android System Webview hangt vaak nauw samen met het niet updaten van verschillende individuele apps. In dit geval moet je naar de Play Store gaan en naar “Mijn apps en games” gaan. Hier zie je alle apps die zichzelf proberen te updaten zonder succes. In dit geval moet u alle updates stoppen en opnieuw beginnen door één app per keer te updaten. Zodra dit proces is voltooid, kunt u proberen Android System Webview te updaten.

Het wissen van Play Store-cache en -gegevens

Een andere poging om Android System Webview met succes te updaten, zou het wissen van de Play Store-cache en -gegevens zijn. Hierdoor wordt de Play Store teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen, zonder dat dit gevolgen heeft voor de apps die u hebt gedownload. In detail zullen gegevens zoals ouderlijk toezicht, meldingsinstellingen en automatische app-updates worden hersteld in hun oorspronkelijke structuur. Zodra dit is gebeurd, kunt u uw toestel uitschakelen en opnieuw opstarten om te zien of Android System Webview correct kan worden bijgewerkt.

Android System Webview wordt niet bijgewerkt? Probeer de nieuwe updates te verwijderen

Een laatste poging, de meest extreme zo u wilt, is om alle nieuwste Android System Webview updates te verwijderen en de standaard versie te herstellen. Wat betekent dit? Dit betekent dat deze bewerking de oorspronkelijke versie herstelt, die welke aanwezig was op het ogenblik van de aankoop en het eerste gebruik. Om dit te doen, moet u naar de Play Store gaan en zoeken naar de Android System Webview app. Als u op “Uninstall” klikt, worden alle vorige updates verwijderd en wordt de app teruggezet naar zijn oorspronkelijke structuur. Zodra de taak is voltooid, kunt u vervolgens proberen om de laatste update opnieuw te starten.