WhatsApp op je mobiele telefoon: beschikbaar voor de Nokia 8110

WhatsApp landt ook op mobiele telefoons: je kunt de applicatie downloaden op de Nokia 8110, nieuwe versie van de historische Finse mobiele telefoon

De eerste applicatie die we ’s ochtends gebruiken is WhatsApp. En heel vaak de laatste voor het slapen gaan. Dat komt doordat WhatsApp beschikbaar is voor de meeste smartphones op de markt (de ondersteuning voor oudere versies van Android is komen te vervallen) en de app wereldwijd kan worden ingezet.

Nu is WhatsApp ook beschikbaar op telefoons ‘oude stijl’. En de eerste telefoon die ondersteuning krijgt van de applicatie is de Nokia 8110, een telefoon die vorig jaar door het Finse bedrijf werd gelanceerd en die verraste met zijn zeer ongewoon design. In feite is de Nokia 8110 een moderne herinterpretatie van een mobiele telefoon die reeds eind jaren negentig, begin jaren 2000 werd gelanceerd en waarvan miljoenen exemplaren werden verkocht. In vergelijking met normale mobiele telefoons is in de Nokia 8110 echter ook een LTE-module geïntegreerd, die de gebruiker de mogelijkheid biedt om verbinding te maken met het internet. En dankzij deze functie kunnen gebruikers WhatsApp downloaden op hun Nokia 8110.

Hoe installeer ik WhatsApp op de Nokia 8110

De Nokia 8110 is gebaseerd op het besturingssysteem KaOS, dat is ontwikkeld door de ingenieurs van het Finse bedrijf. Het besturingssysteem heeft ook een eigen winkel van waaruit u toepassingen en spelletjes kunt downloaden. Op de Nokia 8110 staan standaard enkele zeer belangrijke apps, zoals Google Search, Google Assistant en Google Maps, terwijl Facebook uit de store kan worden gedownload. Naast deze apps is nu ook WhatApp toegevoegd. Het installeren van de berichtendienst op de Nokia 8810 is heel eenvoudig: ga gewoon naar de online winkel van het besturingssysteem, zoek naar WhatsApp en begin met het downloaden van de app. Binnen een paar seconden is de applicatie geïnstalleerd op de Nokia 8110.

De mobiele versie van WhatsApp is vrijwel identiek aan de Android- en iOS-versies. U kunt foto’s, video’s en multimedia-inhoud verzenden en oproepen en video-oproepen doen. Net als voor Android en iOS zal WhatsApp voor KaOS ook worden bijgewerkt met nieuwe functies en beveiliging.