Wat is de nieuwe smartwatch van Louis Vuitton en wanneer komt hij

Fashion en technology lovers get ready: Louis Vuitton’s new wearable is on its way and will certainly go unnoticed by fashion addicts

De werelden van mode, luxe en technologie staan niet geheel los van elkaar. Steeds vaker vinden zij sterke aanknopingspunten die, zoals in het geval van het modehuis Louis Vuitton, samenkomen in de creatie van wearables die elegantie en functionaliteit combineren, zonder een vleugje exuberantie op te offeren. Waar gaat het om?

Het is een smartwatch, om precies te zijn de evolutie van het vorige model Tambour Horizon (afgebeeld), gelanceerd medio 2017 en de protagonist van verschillende revisies in de loop der jaren. Tambour Horizon Light Up, zo heet de aankomende versie, zal de erfenis van zijn voorganger moeten overnemen door enkele nieuwe functies te integreren die het tot een volstrekt uniek exemplaar in zijn soort zouden kunnen maken. De aankondiging werd, zoals soms gebeurt, niet gedaan door de productiemaatschappij maar door enkele promotieberichten van bekende verkoopsites zoals HypeBeast, Wareable en HypeBae, die later werden verwijderd. Bevestiging van de fabrikant en LVMH, de multinationale eigenaar van het merk, kwam pas later op de vraag van het tijdschrift The Verge.

Louis Vuitton Smartwatch, hoe gaat het eruit zien?

Van de weinige onofficiële geruchten die online zijn uitgelekt, is degene die nu meer dan waarschijnlijk lijkt de aanwezigheid op de Tambour Horizon Light Up van een wijzerplaatverlichtingssysteem door middel van een reeks LED-lampjes. Volgens de goed ingelichte zouden er 24 RGB-lichtpunten rond het display zijn gerangschikt, die voor opvallende kleurspellen zouden zorgen met hetzelfde aantal merksymbolen die als versiering van het brandpunt van de smartwatch zijn geplaatst.

Een ander detail is dat met betrekking tot het OS van het apparaat. De smartwatch zou niet worden bestuurd door Wear OS, de door Google ontwikkelde software, maar door een eigen besturingssysteem dat compatibel is met Android, iOS en HarmonyOS. Binnenin zouden we echter het Qualcomm Snapdragon Wear 4100 platform moeten vinden, samen met 1 GB RAM en 8 GB intern geheugen. Het display is een 1,2-inch AMOLED met een resolutie van 390x390px.

The Verge meldt dat andere functies onder meer het gebruik van scrollende gebaren zijn om door inhoud te navigeren en de mogelijkheid om je instapkaarten te beheren met de aanraking van je vinger. Net als zijn concurrenten zal de Tambour Horizon Light Up meerdere aanpasbare wijzerplaten beschikbaar hebben en de gezondheid van de drager kunnen volgen.

Louis Vuitton smartwatch, wanneer komt die?

De datum die je in je agenda moet markeren om een van de nieuwe smartwatches van Louis Vuitton te bemachtigen is 7 januari 2022. Wat de prijs betreft, is er echter nog wat werk aan de winkel: als de 2019-versie zich heeft genesteld op $ 2.500, is het waarschijnlijk dat de evolutie ervan nog hogere niveaus kan raken, waardoor het in alle opzichten de ideale vertegenwoordiging wordt van de typische high fashion wearable.