Nokia, nieuwe telefoon met WhatsApp klaar

Nokia komt met een nieuwe telefoon met WhatsApp-ondersteuning. Hier is hoe het eruit zal zien en wanneer het beschikbaar zal zijn

De annulering van Mobile World Congress 2020 als gevolg van het Coronavirus heeft de plannen van veel bedrijven, die van plan waren om hun nieuwe toestellen tijdens de Spaanse beurs te presenteren, verstoord. Een van die bedrijven is Nokia, dat op het punt stond vier nieuwe toestellen te lanceren, waaronder een nieuwe topsmartphone met 5G-ondersteuning. Het Finse bedrijf had echter ook een verrassing in petto: een nieuwe ‘oude stijl’ telefoon met een fysiek toetsenbord en ondersteuning voor WhatsApp.

Het nieuws komt rechtstreeks uit China, waar Nokia certificering heeft verkregen voor een nieuw model, geclassificeerd als TA-1212. Over de officiële naam is nog weinig bekend, maar zeker is dat het om een mobiele telefoon gaat. Het nieuws mag niet als een verrassing komen: de laatste jaren is Nokia een van de meest actieve fabrikanten in de sector van de “featured phone”, d.w.z. mobiele telefoons met een fysiek toetsenbord. Deze apparaten zijn nog steeds erg in trek, vooral in ontwikkelingslanden. Om ze up-to-date te brengen, heeft Nokia besloten het nieuwe KaiOS-besturingssysteem te ondersteunen, waarmee applicaties als WhatsApp, Facebook en een deel van de Google-suite op de telefoons kunnen worden geïnstalleerd. Zo ziet de nieuwe mobiele telefoon van Nokia voor 2020 eruit.

De kenmerken van Nokia’s mobiele telefoon

Een aantal kenmerken van Nokia’s nieuwe telefoon kan worden afgeleid uit de certificering die op Chinese bodem is verkregen. Het scherm zal een diagonaal hebben van 2,4 inch met een resolutie van 360×240, terwijl het RAM-geheugen 8MB zal bedragen en het interne geheugen 16GB. Zoals u kunt raden, is dit een zeer eenvoudige telefoon, ontworpen voor mensen die geen grote sommen geld willen uitgeven voor een nieuwe mobiele telefoon.

Hij heeft ook een 0,3 megapixel achtercamera. De 1200mAh batterij is zeer interessant en zou meer dan 10 dagen mee moeten gaan (en zal waarschijnlijk meer dan een maand stand-by meegaan).

Nokia 2020 features

Nu naar het meest interessante deel van het toestel: het besturingssysteem. De afgelopen paar jaar heeft Nokia KaiOS, een zeer licht besturingssysteem dat is ontworpen voor toestellen met beperkte technische mogelijkheden, op de telefoons geïnstalleerd. Net als de nieuwe TA-1212 (Nokia’s mobiele telefoon codenaam). KaiOS groeit zeer snel, vooral in Afrika en de ontwikkelingslanden. Het besturingssysteem heeft ook steun gekregen van Google, en de online winkel bevat applicaties zoals WhatsApp, Facebook, Google Maps en Google Assistant.

De afgelopen weken is er echter ook sprake van geweest dat Nokia een mobiele telefoon zou lanceren met een speciale versie van Android aan boord. Het is echter onwaarschijnlijk dat het op dit model zal worden geïnstalleerd: de functies zijn te beperkt.

Wat Nokia in 2020 zal presenteren

Het Coronavirus heeft de presentatie van Nokia’s nieuwe smartphones, gepland tijdens het Mobile World Congress, alleen maar uitgesteld. Het bedrijf organiseert reizende live-evenementen waar het gebruikers en de pers zal laten kennismaken met zijn nieuwe 2020-toestellen. Naast de TA-1212-telefoon zou er plaats moeten zijn voor de nieuwe Nokia 8.2 5G, een topsmartphone met supersnelle netwerkondersteuning, de voordelige middenklasser Nokia 5.2 en de iets goedkopere Nokia 4.3. Nog een paar dagen of weken en we zullen meer weten.