McAfee neemt Stonesoft over

McAfee wil zich versterken op het gebied van netwerkbeveiliging. Het bedrijf heeft een overnamebod gedaan op de Finse firewall-provider Stonesoft.

Beveiligingsspecialist McAfee breidt zijn activiteiten uit in de richting van netwerkbeveiliging. Het bedrijf wil zijn concurrent Stonesoft overnemen en heeft daarvoor een bod gedaan van ongeveer 389 miljoen US dollar.

“Met de aanstaande toevoeging van de producten en diensten van Stonesoft doet McAfee een belangrijke investering in state-of-the-art firewall-technologie”, is McAfee-president Michael DeCesare ervan overtuigd. Stonesoft staat bekend als een innovator in dit marktsegment, zei hij.

Samenvoeging van producten

De producten van de twee bedrijven zullen nu worden samengevoegd om “de kracht van McAfee’s Security Connected-strategie te ontketenen”, aldus DeCesare. De combinatie van Stonesoft’s IPS en McAfee’s high-security firewall zal naar verwachting “de meest uitgebreide netwerkbeveiligingsoplossing in de industrie worden.”

Stonoft laat ook weten enthousiast te zijn. CEO Ilkka Hiidenheimo zegt dat zijn bedrijf profiteert van het wereldwijde bereik en de verkooporganisatie van McAfee. “Samen geloven we dat we onze klanten een productportfolio van wereldklasse kunnen bieden met ondersteuning van wereldklasse – allemaal ondersteund door Intel,” aldus Hiidenheimo. McAfee is een volledige dochteronderneming van Intel. |su