Kaspersky biedt transparantie over cloudgegevens

Met de functie Data Recovery biedt Kaspersky een update van de Endpoint Security Cloud-oplossing. Zo kunnen beheerders garanderen dat de gegevens zijn opgeslagen in overeenstemming met het bedrijfsbeleid en de wettelijke vereisten.

Bestuurdersbewijzen, ID-kaarten, paspoorten, verblijfsvergunningen, nationale verzekeringsnummers en belastinggegevens: Al deze informatie maakt deel uit van de persoonsgegevens in een onderneming. Omdat het bijzonder interessant is voor hackers, is het des te meer de moeite waard om het te beschermen voor beveiligingsteams.

Met de Data Discovery-functie breidt Kaspersky de “Endpoint Security Cloud” uit en legt daarmee de focus op de beveiliging van deze gegevens. Want daarmee geeft de fabrikant IT-managers en verantwoordelijken meer transparantie over persoonlijke gegevens die in de cloud zijn opgeslagen.

Kaspersky voert een geautomatiseerde scan uit in de Microsoft 365-cloudtenant van de klant, zodat geen documenten of gegevens de technologische omgeving van de klant verlaten. Vervolgens ontvangen managers een lijst van bestanden die zijn opgeslagen in Microsoft-cloudapplicaties die persoonlijke informatie of bankpasgegevens bevatten, waaronder SharePoint Online, OneDrive en Teams.

Voor elk document kan de beheerder nagaan wie de auteur is, waar het zich bevindt in de Microsoft 365-toepassingen, wie er intern toegang toe heeft en of er mogelijk toegang is buiten het bedrijf. Hij kan ook contact opnemen met de eigenaren van de bestanden en hen vragen de toegangsinstellingen dienovereenkomstig aan te passen en te optimaliseren.