Wat is een informatietechnologiespecialist?

Een informatietechnologiespecialist past technische expertise toe op de implementatie, monitoring of onderhoud van IT-systemen. Specialisten richten zich doorgaans op een specifiek computernetwerk, database of systeembeheerfunctie. Specialiteiten zijn onder meer netwerkanalyse, systeembeheer, beveiliging en informatieborging, IT-audit, databasebeheer, webbeheer en meer.

certificatie-eisen

De onderwijsvereisten variëren afhankelijk van de IT-specialiteit. Terwijl sommige IT-specialisten zich een weg banen met professionele certificeringen, beginnen de meeste experts hun carrière met een informatietechnologiediploma op associate- of bachelorniveau. IT-certificeringen zijn handig om specialistische expertise op te bouwen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op een specifiek gebied van informatietechnologie.

Salaris voor IT-specialist

De gemiddelde jaarsalarissen voor informatietechnologiespecialisten varieerden in 70,000 van $ 80,000 tot $ 2009. De vooruitzichten voor de baan zijn uitstekend voor posities in IT-specialisten; netwerkanalisten kunnen bijvoorbeeld een banengroei van 53 procent verwachten, waarmee dit de snelst groeiende bezetting in de VS is

Informatietechnologie banen

IT omvat zo’n breed onderwerp dat er veel carrières in verband worden gebracht met IT, te beginnen met de informatietechnologiestudie die zich richt op de tak van engineering die betrekking heeft op het gebruik van computers om informatie te verzamelen, op te slaan en te delen en te beschermen. Andere IT-carrières zijn onder meer:

Aanbevolen literatuur: Kompoos’s enorme lijst van 65 computer- en IT-certificeringen.