Wat is het netwerkbeheerder?

Een IT-netwerkbeheerder richt zich op het onderhouden van het datamanagementnetwerk van een organisatie. Het IT-netwerk strekt zich uit tot het LAN, WAN, intranet en internet van het bedrijf. Gebruikers vertrouwen op dit web van netwerktechnologie om te communiceren en informatie te delen, op te slaan en te verwerken. De IT-netwerkbeheerders zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van een betrouwbaar, veilig en efficiënt datacommunicatienetwerk.

Onderwijs- en certificeringsvereisten

Een baan als netwerkbeheerder vereist een informatietechnologie op bachelorniveau of een graad in computerwetenschappen. Een online IT-graad in netwerken biedt de nodige computertraining in een handig digitaal formaat. IT-netwerkbeheerders kunnen ook gespecialiseerde expertise opbouwen met IT-certificeringsprogramma’s zoals de CompTIA Network + -certificering.

Informatietechnologie banen

IT omvat zo’n breed onderwerp dat er veel carrières in verband worden gebracht met IT, te beginnen met de informatietechnologiestudie die zich richt op de tak van engineering die betrekking heeft op het gebruik van computers om informatie te verzamelen, op te slaan en te delen en te beschermen. Andere IT-carrières zijn onder meer:

Aanbevolen literatuur: Kompoos’s enorme lijst van 65 computer- en IT-certificeringen.